Olimpicul de bronz Valentin Silaghi, premiat de Consiliul Judeţean

Olimpicul de bronz Valentin Silaghi, premiat de Consiliul Judeţean
Fostul boxer medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova din anul 1980 şi antrenor federal al reprezentativei Germaniei, clujeanul Valentin Silaghi, a primit o diplomă de onoare din Partea Consiliului Județean Cluj.

"Mulţumesc pentru această diplomă. Sunt surprins. Sufletul meu a rămas de o viaţă la Cluj, în Ardeal. Eu am descoperit cea mai mare dragoste a vieţii mele, boxul, în 1972. Noi ne dăm interesul să ajutăm boxul clujean printr-un echipament, printr-o pregătire cu ce se poate face", a spus fostul mare campion la box Valentin Silaghi.

"În primul rând am venit astăzi am venit pentru Valentin. Este un om care a avut un rom important în viaţa mea. Este persoana care m-a ajutat după ce am ajuns în Germania. Am şi dormit în aceeaşi cameră. Am învăţat foarte multe de la el şi astăzi mă bucur că pot să îl felicit pentur un lucru pe care îl merită. Să ştiţi că şi în Germania este foarte, foarte apreciat. Toată lumea ţine cont de părerea lui Valentin. Cred că este un om cu care noi românii ne putem mândri că a reuşit în străinătate", a completat fostul campion la box profesionist Mihai Leu.

Valentin Silaghi urmează să primească, la următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Cluj, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj, după cum a precizat preşedintele interimar al CJ, Vakar Istvan.

Ediţia a doua a Turneului internaţional de box "Centura Transilvaniei 2014" va avea loc la Cluj - Napoca, în perioada 24 - 26 iulie 2014, în incinta complexului comercial din cartierul Gheorgheni.

La această competiţie sportivă dedicată boxului amator şi-au anunţat prezenţa peste 100 de sportivi, componenţi ai loturilor naţionale de box ale României, Moldovei, Germaniei şi Ungariei.

"Competiţia este esenţială pentru valoarea boxului. Este o competiţie frumoasă, o competiţie pe care noi ne aşteptăm să fie la cel ami înalt nivel. Au început cei de la Bărăila cu organizarea în centrele comerciale şi au avut un succes enorm şi la Ploieşti şi Constanţa şi au început să prindă. Am început să creştem o nouă generaţie în box pe care trebuie să îi învăţăm că pot face şi bani în timp. Trebuie întâi să demonstrăm că suntem buni şi vor veni şi banii, sunt sigur de asta. Cel mai mare obiectiv acum este să calificăm oameni la olimpiadă care să ne reprezinte şi să fim din nou în drumul spre performanţă. Încercăm să calificăm cât mai mulţi", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei.

"Nu am cum să uit vreodată de box şi rămâne prima mea dragoste. Arbitrez, dar de obicei în străinătate. Boxul din păcate trece printr-o perioadă foarte grea. E clar că nu sunt rezultatele cu care eram noi obişnuiţi la box. În momentul când ceva merge prost trebuie să îţi pui nişte întrebări şi să Nu se compară numărul de copii care practică boxul cu cei care erau înainte şi cred că toţi cei implicaţi în box ar trebui să se folosească de campionii pe care îi avem în box fiindcă avem foarte mulţi campioni mondiali, europeni care ar putea fi atraşi către box şi automat ei ar atrage copiii către sălile de box. Întotdeauna în sport vobim de ruzultate. Dacă alţii au rezultate mai bune decât noi, înseamnă că sunt mai bine pregătiţi decât noi. Atunci cred că trebuie gândit ceva, schimbat ceva sau copiat de la alţii. Sportul a  devenit o ştiinţă destul de exactă. Sportul trebuie palnificat foare exact şi ar trebui să existe un plan poate pe următorii zece ani şi să ne asumăm nişte riscuri, paote următorul campionat european, următoarea olimpiadă sau campionat mondial, chair dacă nu avem medalii dar să fii pregătit pentru competiţiile din viitor. Boxul m-a ajutat extrem de mult în viaţă. Boxul are în primul rând rolul de a forma un om", a a mai adăugat Mihai Leu.

Comenteaza