Paszkany ia măsuri dure după startul ratat de campionat

Paszkany ia măsuri dure după startul ratat de campionat
Finanţatorul CFR-ului este nemulţumit de evoluţiile echipei din acest sezon şi îşi va sancţiona jucătorii.

CFR Cluj a strâns doar 5 puncte în primele 5 etape şi a pierdut contactul cu primele locuri, în condiţiile în care conducerea a anunţat că obiectivul este câştigarea titlulului. După ce l-a demis pe Mircea Rednic, finanţatorul Arpad Paszkany se ia şi de jucători , urmând să ia măsuri împotriva acestora.

La finalul anului trecut CFR-ul scria istorie, reuşind să obţină 10 puncte în Liga Campionilor, într-o grupă cu Manchester United, Galatasaray şi Sporting Braga. La doar câteva luni distanţă, formaţia din Gruia a ajuns o echipă de pluton, sau "echipa păcii", cum a catalogat-o preşedintele Iuliu Mureşan. Patru goluri marcate şi 10 încasate, două remize, prima cu Botoşani şi a doua cu ACS Timişoara (nou-promovate), şi un succes la limită cu Viitorul Constanţa (2-1), atât a reuşit CFR în noul campionat. Umilinţele de la Vaslui (0-4) şi cu Steaua (0-3) au declanşat furia lui Paszkany, iar acesta a început să ia primele măsuri la echipă. "Poate doar trei jucători ar mai merita să-şi primească banii, restul mimează fotbalul. Există plafonare, unii îşi bat joc de echipă şi nu ar merita să joace aici. Aştept altceva, nu ce-am văzut până acum, este inadmisibil. Acum nu mai putem schimba nimic, dar în iarnă vom schimba , dacă va fi nevoie, lotul. Noi urmărim întotdeauna jucători, suntem pregătiţi oricând să facem transferuri", a răbufnit principalul finanţator al "feroviarilor". "Mi-e dat să trăiesc umilinţe, nu se poate să primim goluri de maniera în care o facem. Nu ştiu ce e cu echipa, unii nu-şi merita salariile", a reacţionat şi preşedintele Iuliu Mureşan.

Oficialii clubului sunt decişi să sisteze achitarea ratelor contractuale către jucători, până când echipa nu va ajunge pe un loc din prima parte a clasamentului. Paszkany va plăti câte o rată contractuală în termen de 90 de zile, atât cât îi permite regulamentul, pentru ca jucătorii să nu poată depune memorii. Ca o comparaţie, George Copos era recunoscut pentru faptul că îşi plătea mereu jucătorii de la Rapid în a 89-a zi, pentru a scăpa de litigii.

Nu este pentru prima dată în acest campionat când oficialii "feroviarilor" îi iau în colimator pe jucători. După meciul cu ACS Timişoara, din etapa a II-a, conducerea a amendat mai mulţi fotbalişti pentru cartonaşele galbene încasate aiurea. Felgueiras, Florin Costea şi Deac au fost eliminaţi în acel joc şi au plătit amenzi între 2000 şi 3000 de euro.

Au schimbat şi obiectivul

Dacă în vară Paszkany şi Mureşan anunţau că principalul obiectiv este câştigarea campionatului, aceştia au dat-o la întors după începutul dezastruos de campionat. "Nu ne putem bate la nimic cu jocul ăsta", a explicat Paszkany. De altfel, Petre Grigoraş a anunţat că obiectivul său este câştigarea Cupei României. "Nu vreau să vorbesc de titlu, nu e cazul acum. Să lăsăm timpul să treacă, să jucăm fotbal, iar apoi vom vorbi de titlu, dacă vom avea şanse, Obiectivul meu este câşitigarea cupei", a spus tehnicianul.

Etichete
Comenteaza