Paszkany ţinteşte primăvara europeană şi promite prime record

Paszkany ţinteşte primăvara europeană şi promite prime record
CFR a ajuns în Liga Campionilor, dar nu vrea să se oprească aici şi ţinteşte calificarea în primăvara europeană. Finanţatorul Arpad Paszkany i-a anunţat pe jucători că pune la bătaie prime istorice.

Acţionarii vor să ofere prime record în eventualitatea în care echipa încheie grupa pe locul secund şi se califică mai departe. Astfel, fiecare fotbalist ar urma să încaseze în jur de 70.000 de euro pentru calificarea în primăvara Ligii Campionilor, sumă record pentru România.

Repartizaţi în Grupa H, alături de Manchester United, Galatasaray şi Sporting Braga, „ceferiştii" şi-au fixat ca obiectiv principal locul al treilea, cel care asigură participarea în Europa League, în primăvară. Conducerea se gândeşte însă chiar la ocuparea locului secund şi implicit la calificarea în optimile Ligii Campionilor. Au reuşit-o în sezonul trecut atât Basel, formaţie eliminată de clujeni în play-off-ul din acest an, cât şi Apoel Nicosia, campioana Ciprului, iar Paszkany vrea să repete performanţa celor două. „De ce să nu putem şi noi? Au reuşit echipe din Elveţia şi Cipru, iar dacă vom fi concentraţi, putem obţine puncte importante cu fiecare adversară. Mă gândesc la calificare", a spus boss-ul din Gruia.

Pentru a-i motiva şi mai mult pe jucători, Paszkany le-a pregătit prime record. Astfel, fiecare fotbalist va încasa în jur de 70.000 de euro în cazul în care echipa va reuşi să încheie grupa pe locul secund, iar dacă formaţia va termina grupa pe locul trei, cel care asigura calificarea în optimile Europa League, jucătorii vor jua jumătate din sumă. Pentru calificarea în Ligă, clubul va încasa cel puţin 20 de milioane de euro, fără a pune la socoteală eventualele puncte pe care le va obţine echipa în cele şase meciuri. CFR va debuta în grupă împotriva lui Sporting Braga, în deplasare, pe 19 septembrie. În etapa a doua o va întâlni pe Manchester United, în Gruia, pe 2 octombrie, după care va juca pe terenul lui Galatasaray, pe 22 octombrie. Va urma returul cu campioana Turciei, pe 7 noiembrie, iar apoi CFR va susţine ultimele două jocuri, acasă cu Braga, pe data de 20 noiembrie şi în deplasare la Manchester, pe 5 decembrie.

Joacă doar în Gruia

Campioana României va evolua doar pe propriul stadion în grupa H pentru că stadionul Cluj Arena nu este omologat de UEFA pentru a găzdui meciuri în cea mai importantă competiţie inter-cluburi. În Gruia, peluza a doua, cea construită pe schele metalice, va fi închisă la fiecare partidă din grupe pentru că are statutul de construcţie provizorie, iar UEFA i-a interzis clubului „feroviar" să o utilizeze. Astfel, la fiecare meci, CFR va avea în tribune cel mult 16.800 de spectatori.

Soluţie de avarie

Transferat pentru a suplini o eventuală absenţă a grecului Pantelis Kapetanos în meciurile următoare, Bjelanovic a debutat vineri într-un joc amical cu ACS Timişoara (4-0 pentru CFR), dar nu a reuşit mare lucru în ofensiva "ceferiştilor". De altfel, Bjelanovic a evoluat în 25 de meciuri pentru Verona, în sezonul trecut de Serie B şi a marcat doar 5 goluri. Prin comparaţie, Ferdinando Sforzini, un alt fost jucător al CFR-ului, a înscris 20 de goluri pentru Grossetto în Serie B, fiind unul dintre golgheterii ligii a doua italiene.

 

Comenteaza