Patru jucători ai CFR-ului în 11-le ideal al campionatului

Patru jucători ai CFR-ului în 11-le ideal al campionatului
Liderul Ligii 1 domină ancheta realizată de Liga Profesionistă de Fotbal, având patru jucători nominalizați în echipa ideală a campionatului, formată din jucătorii transferaţi de echipele din Liga 1 Betano în vară.

Astfel, portarul Giedrius Arlauskis, fundașii Cristian Manea și Paulo Vinicius, și mijlocașul Emmanuel Culio, sunt jucătorii lui Dan Petrescu care se pot lăuda cu un loc în cel mai bun 11 de start al campionatului.

Lituanianul Arlauskis a apărat poarta feroviarilor în 14 meciuri și deține recordul sezonului de timp fără gol primit (631 de minute).

Cristian Manea a bifat 22 de jocuri în tricoul echipei din Gruia, este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, și este singurul jucător integralist din campionat.


Brazilianul Paulo Vinicius a evoluat în 20 de partide și este considerat liderul celei mai bune defensive din campionat. Pe lângă evoluţiile din apărare, acesta şi-a mai trecut în cont două goluri şi o pasă decisivă.

Veteranul Emmanuel Culio a revenit în Gruia după 7 ani și a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu în 19 jocuri. Mijlocaşul argentinian a făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv, a înscris şi şase goluri (toate din penalty), şi a oferit o pasă decisivă.

Iată cum arată și 11-le ideal alcătuit de revista LPF:


Portar:
Giedrius Arlauskis (CFR Cluj)
Fundași:
Cristian Manea (CFR Cluj), Giorgios Katsikas (Dinamo),
Paulo Vinicius (CFR Cluj), Andrei Sin (CSM Poli Iaşi)
 
Mijlocași:
Alexandru Mitriţă (Universitatea Craiova)),
Paul Anton (Dinamo),
Emmanuel Culio (CFR Cluj),
Eric de Oliveira (Viitorul)
Atacanți: Constantin Budescu (FCSB), Paul Batin (Concordia))

Au fost luaţi în calcul doar jucătorii care au evoluat în cel puţin 12 partide din ediţia 2017-2018 a Ligii 1 Betano.

În prezent echipa clujeană se află în cantonament în Valencia, Spania, acolo unde va disputa mai multe partide amicale, după cum urmează:

22.01 - CFR Cluj - Rapid Viena
24.01 - CFR Cluj - Borussia Mönchengladbach U23
26.01 - CFR Cluj - Videoton
28.01 - CFR Cluj - FC Sfântul Gheorghe (Rep. Moldova)
28.01 - CFR Cluj - Beijing Rehne

 

 

Etichete
Comenteaza