Video Povestea jucătorului care a marcat 55 de goluri într-un sezon pentru "U" Cluj. Cum a trecut peste accidentarea care i-a pus cariera în pericol

Povestea jucătorului care a marcat 55 de goluri într-un sezon pentru "U" Cluj. Cum a trecut peste accidentarea care i-a pus cariera în pericol
| Foto: Cristian Cosma

După un an de absență, Brian Lemac, care s-a remarcat în tricoul "Șepcilor roșii" în Liga a IV-a, a revenit pe gazon și a reușit să înscrie într-un joc de pregătire. Atacantul suferise o accidentare gravă, care pe alți mulți fotbaliști i-a obligat să atârne definitiv ghetele în cui.

În vârstă de 26 de ani, fostul golgheter al Universității Cluj, Brian Lemac, a suferit în iulie 2021 o accidentare care i-a pus cariera în pericol. Atacantul îmbrăca tricoul celor de la CSM Focșani când s-a accidentat, diagnosticul medicilor fiind unul extrem de dur: fractură de tibie și peroneu.

Pentru Lemac a urmat o lungă perioadă de recuperare, în care ambiția și dorința sa de a reveni pe teren au făcut diferența. La începutul lunii iulie, fotbalistul a semnat cu CSM Deva, formație care a jucat în semifinalele play-off-ului de promovare în Liga a 2-a la finalul sezonului trecut.

"Pentru mine a fost prima accidentare atât de gravă și atunci când am auzit diagnosticul, singurul meu gând a fost că acesta este sfârșitul carierei mele. Nu știam ce presupune o astfel de accidentare, însă am auzit multe păreri și majoritatea sunau: “s-a cam terminat cu fotbalul!”, a mărturisit atacantul.

"După operație a urmat o perioadă lungă și grea de recuperare... Eram pe punctul să revin și, chiar dacă părea că sunt bine, medicul mereu spunea "mai stai o lună și vedem". Dar eu nu m-am oprit! M-am ambiționat și, cu multă muncă, am revenit pe teren", a povestit Lemac.

La aproape un an de la momentul accidentării, acesta și-a trecut numele pe lista marcatorilor în partida amicală câștigată de CSM Deva pe terenul celor de la Retezatul Hațeg.

"Adevărata revenire abia acum începe! Ieri, 30 Iulie 2022, am marcat la un meci amical primul gol după accidentare! Poate pentru unii sună banal, însă pentru mine este rezultatul muncii a peste 8 luni de recuperare și mândria de a spune: AM REUȘIT! Mulțumesc tuturor celor care au fost și sunt alături de mine! Am revenit! God is greater than the highs and lows!", a spus Brian Lemac.

Atacantul de 26 de ani a jucat timp de două sezoane pentru Universitatea Cluj și s-a făcut remarcat prin calitățile sale în fața porții. În sezonul 2016-2017, pe când "Șepcile roșii" evoluau în Liga a 4-a, Lemac a fost golgheterul echipei, cu 55 de goluri, potrivit 4everucluj.ro.

Comenteaza