Pradă ușoară. CFR întâlnește ASA în sferturile Cupei Ligii

Pradă ușoară. CFR întâlnește ASA în sferturile Cupei Ligii
Dacă se califică în semifinale, "feroviarii" vor da piept cu învingătoarea dintre ACS Poli Timișoara și Concordia Chiajna.

CFR Cluj va întâlni, miercuri, pe teren propriu, ASA Târgu Mureș, în sferturile de finală din Cupa Ligii Adeplast.

În optimi, echipa antrenată de Vasile Miriuță a eliminat CS Universitatea Craiova (0-0, 3-2 p.), iar mureșenii au trecut de Gaz Metan Mediaș (2-0).

Dacă se califică în semifinale, "feroviarii" vor da piept cu învingătoarea dintre ACS Poli Timișoara și Concordia Chiajna. Ultima dintre acestea este finalista din sezonul trecut.

Miza este importantă pentru ambele formații, câștigătoarea trofeului fiind premiată cu aproximativ 400.000 de euro.

În campionat, echipa din Gruia se clasează pe locul 12, cu 3 puncte și un golaveraj de 10-6. La ora actuală, elevii lui Miriuță se află la 6 puncte distanță de ultima poziție care asigură calificarea în play-off. CFR Cluj a pornit în noua stagiune cu o penalizare de 6 puncte.

De partea cealaltă, ASA se află pe locul 13, cu 6 puncte în minus și un golaveraj de 5-15. În actuala ediție a Ligii 1, trupa antrenată de Dan Alexa nu a obținut nici o victorie și are șanse mici de menținere în primul eșalon.

Palmaresul întâlnirilor din sezonul trecut este în favoarea "vișiniilor". CFR a obținut o remiză (0-0) și un succes (1-0). De asemenea, echipa lui Miriuță a reușit să elimine pe ASA din semifinalele Cupei României. După 0-0 în prima manșă, "feroviarii" au reușit să se impună cu 2-0. Competiția a fost câștigată de CFR Cluj după o finală cu Dinamo, scor 2-2 (5-4, p.).

În timpul pauzei cauzate de meciul Naționalei cu Muntenegru, echipa din Gruia s-a despărțit de Antonio Jakolis, Davide Petrucci, Cristian Lopez și Bruno Guimaraes. În locul lor au venit Billel Omrani, Dan Roman, Cosmin Sârbu, Alexandru Chiriță, Tomislav Gomelt și Tomislav Sorsa. Primii trei evoluează pe postul de atacant, iar ceilalți sunt mijlocași.

ASA s-a despărțit de mijlocașul Raul Costin și de portarul Eduard Stăncioiu. Primul dintre ei a evoluat la "U" Cluj, în stagiunea 2014-2015. La rândul lui, Stăncioiu a apărat buturile CFR-ului între 2006 și 2014. În schimb, mureșenii au reușit să-l aducă pe fostul portar al Pandurilor, Petro Mingote.

Partida dintre CFR Cluj și ASA Târgu-Mureș se joacă, miercuri seara, pe teren propriu, de la ora 21:00. Întâlnirea va putea fi urmărită în direct la TV pe Dolce, Look și Digi.

Tot miercuri, se va mai disputa meciul dintre ACS Poli Timișoara și Concordia Chiajna (ora 18:00). Dacă se califică în semifinale, "feroviarii" vor da piept cu învingătoarea din acest joc.

CFR 1907 CLUJ - ASA TÂRGU-MUREȘ

Echipe probabile:

CFR 1907 CLUJ (4-4-2): Mihai Mincă - Peteleu, Larie, Andrei Mureșan, Tiago Lopes - Neagu, Juan Carlos, Nascimento, Nouvier - Negruț, Bud

Antrenor: Vasile Miriuță

ASA Târgu-Mureș (4-2-3-1): Viciu - Dobrosavlevici, Marius Constantin, Cordoș, Matei - Ciolac, Mureșan - Belu Iordache, Kuku, Surdu - Ianis Zicu

Antrenor: Dan Alexa

Locație: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Comenteaza