Presa portugheză e sigură: „Sa Pinto vine în Gruia!"

Presa portugheză e sigură: „Sa Pinto vine în Gruia!
Fostul mare internaţional al Portugaliei, Ricardo Sa Pinto (foto), negociază preluarea echipei CFR Cluj, a anunţat cotidianul „A Bola".
">

În vârstă de 40 de ani, Sa Pinto e liber de contract după ce a fost demis de la cârma lui Sporting Lisabona, după o înfrângere ruşinoasă , scor 0-3, pe terenul lui Videoton, în grupele Europa League. „CFR se gândeşte serios la varianta Sa Pinto după ce l-a demis pe Ioan Andone din cauza rezultatelor slabe din campionat (CFR e abia pe locul 10). Andone nu a fost salvat nici de parcursul bun din Liga Campionilor, unde echipa sa a strâns patru puncte şi se află pe locul al doilea în grupa H, după Manchester United. Sa Pinto a început deja negocierile cu conducerea de la Cluj", au notat portughezii de la „A Bola". 

Fostul atacant al naţionalei Portugaliei nu a avut rezultate impresionate în cariera scurtă de antrenor de până acum. Practic, el a început să antreneze în 2010, fiind secund la Uniao Leiria, în mandatul lui Pedro Caixinha. A trecut apoi la centrul de copii şi juniori de la Sporting Lisabona, după care a preluat echipa de seniori, profitând de demiterea lui Domingos Paciencia. Sporting a încheiat campionatul pe locul 4, a pierdut şi finala Cupei Portugaliei, dar Pinto şi-a prelungit angajamentul pentru încă două sezoane. Pe 4 octombrie, Sa Pinto a fost demis după o înfrângere umilitoare cu Videoton, în Ungaria, scor 0-3.

Comenteaza