Preşedinte U - rugby, Sorin Popa: Avem răbdare cu conducerea tehnică

 Preşedinte U - rugby, Sorin Popa: Avem răbdare cu conducerea tehnică
Preşedintele secţiei de rugby al Clubului Sportiv Univeristatea Cluj, Sorin Popa, a declarat în cadrul conferinţei de presă dinaintea întâlnirii cu Steaua Bucureşti, că va da în continuare credit stafului tehnic, în ciuda rezultatelor nesatisfăcătoare înregistrate de "studenţi" în această ediţie de campionat, când au obţinut o singură victorie.

Universitatea Cluj va întâlni pe Steaua Bucureşti în ultima etapă din play - out, miza fiind calificarea în barajul pentru semifinalele SuperLigii Naţionale de Rugby.

După spusele preşedintelui, echipa "alb-negrilor" are stabilit un proiect pe cinci ani de zile pentru a forma o echipă competitivă.

"Diferenţa esenţială, ceea ce se întâmplă la Cluj şi ceea ce se întâmplă la acele echipe care şi-au schimbat antrenorii este că ei vor să bage bani mulţi astăzi ca să obţină rezultate spectaculoase mâine dimineaţă. Oricâţi bani ai aduce nu ai cum să faci o echipă omogenă cu rezutate peste noaspte. Abordarea noastă este diferită. Noi suntem ardeleni şi suntem mai răbdători. Noi avem un proiect pe cinci ani. Deocamdată în ciuda rezultatelor care nu sunt la nivelul pe care ni l-am dorit în acest an, vom merge în traficul pe care ni l-am propus. Am pornit acum trei ani de la un lot valoric scăzut. Anul acesta în ciuda rezultatelor, avem cel puţin patru meciuri pe care le puteam câştiga, aşa cum le-am pierdut. Obiectivele noastre sunt pe termen lung, o echipă care a început să îşi arate calitatea jocului. Nu mai avem de făcut decât un singur lucru: să începem să câştigăm. Totul este foarte simplu: suntem răbdători. Avem încredere în staf, în jucătorii pe care îi avem, în cei cu care discutăm şi care o să vină, tinerii pe care îi promovăm. La anul sigur vom fi în primele patru", a declarat preşeintele secţiei de rugby a Universităţii Cluj, Sorin Popa.

Antrenorul "studenţilor" părea destul de încrezător în şansele de izbândă contra bucureştenilor de la Steaua, împotriva cărora clujenii nu au mai câştigat din anul 2001 când s-au impus cu 32 - 25:

"Încercăm să o dregem duminică şi sperăm să aducem o victorie duminică care să ne trezească unpic şi să spele un campionat în care chiar dacă am avut evoluţii bune victoriile nu au venit. Cu siguranţă atitudinea băieţilor de săptămâna asta şi dorinţa lor ne face pe tot staful încrezători să aducem o victorie care să ne mai dea şanse pentru ce înseamnă acest sezon competiţional. Meciurile pe care până acum le-am pierdut, le-am pierdut pe mâna noastră. Dacă ne vom gândi că avem cuţitul la os şi ne vom gândi că trebuie să spălăm un an competiţional, vom câştiga. Un posibil eşec spulberă orice şansă de a juca un baraj pentru semifinală. ”U” Cluj a demonstrat în momentele grele. Ne vom strânge şi vom aduce această mare victorie, care ne va da o mare încredere pentru acest proiect care există la Cluj şi această renaştere a Clujului după mulţi ani, ceea ce ne dorim: o echipă profesionistă cu idealuri mari. Dacă nu va fi victorie ne gândim pentru locurile în clasament, pentru poziţia a cincea care o putem aduce, deoarece se mai joacă un retur de play – out, ceea ce cred că vom şi reuşi. Cu lotul de 24-25 de jucători e greu să te baţi cu loturi de 35 de jucători. Dacă vom câştiga, eu îmi doresc să întâlnim CSM-ul decât Farul Constanţa petru că la Constanţa va fi o deplasare lungă, obositoare şi grea", a spus antrenorul Bogdan Cantor.

”Nu pot să spun că vom câştiga sau vom pierde, ideea e că  vom face totul să aducem o victorie. Suntem echipa de pe ultimul loc. N-avem nimic de pierdut, numai de câştigat. Nu e un meci capital, de totul sau nimic. Avem numai de câştigat. Vom da tot ce ţine de noi. E normal că nu te simţi confortabil cu un singur suces în atâtea meciuri, dar trebuie să vedem  şi cealaltă parte a lucrurilor: avem un lot destul de restrâns, mulţi jucători accidentaţi. Prin stilul ăsta de campionat poţi să termini pe ultimul loc, dar să mergi să joci o semifinală”, a compeltat jucătorul Ionuş Dimofte.

Partida Universitatea Cluj - Steaua Bucureşti se va disputa duminică, 24 august 2014, pe stadionul din Parcul "Iuliu Haţieganu" cu începere de la ora 10.00 şi va putea fi urmărită în direct pe Rugby TV.

Comenteaza