Prima câștigătoare a Transylvania Open s-a retras din activitate la doar 27 de ani

Prima câștigătoare a Transylvania Open s-a retras din activitate la doar 27 de ani
| Foto: Transylvania Open

Jucătoarea a renunțat la cariera de sportiv profesionist din cauza problemelor medicale.

Transylvania Open a avut ediția inaugurală în 2021, iar prima câștigătoare a turneului de la Cluj-Napoca a fost Anett Kontaveit, care o învingea în finală pe Simona Halep, scor 6-2, 6-3. Acum, ajunsă la 27 de ani, jucătoarea din Estonia a fost nevoită să își anunțe retragerea din activitate din cauza problemelor medicale.

"Astăzi vă anunţ că îmi închei cariera. După mai multe vizite la doctor şi consultări cu echipa mea medicală am fost anunţată că am o degenerare a discurilor lombare la spate.

Acest lucru nu îmi permite să mă antrenez la aceeaşi intensitate sau să particip în continuare la competiţii. Aşadar, îmi e imposibil să continui la un nivel atât de ridicat.

Tenisul mi-a oferit şi m-a învăţat multe şi sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru. A fost important pentru mine să aduc steagul Estoniei pe terenurile de tenis şi să pot juca în faţa suporterilor şi a fanilor din toată lumea.

Sunt pregătită pentru noile provocări pe care le voi avea după ultimul efort pe care îl voi depune din postura de jucătoare profesionistă de tenis – să mă bucur şi să joc cât mai bine la Wimbledon", a transmis jucătoarea pe Instagram.

De-a lungul carierei, Anett Kontaveit a câștigat turneele de la s-Hertogenbosch (2017), Cluj-Napoca, Cleveland, Ostrava, Moscova (2021) şi St. Peteresburg (2022). Cel mai bun rezultat într-un turneu de Grand Slam sunt sferturile de finală la Australian Open, în 2020, cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială fiind poziția a doua WTA.

Organizatorii Transylvania Open nu au trecut cu vederea acest moment și i-au transmis un mesaj jucătoarei din Estonia, însoțit de imagini din timpul competiției pe care Kontaveit a câștigat-o.

"Dragă Anett, suntem încântați că ai participat la Transylvania Open 2021 și ai câștigat primul trofeu din istoria turneului nostru. Jocul tău exploziv, zâmbetul fermecător și sportivitatea de care ai dat dovadă vor lipsi circuitului. Mult noroc în următorul capitol al vieții tale!", au transmis organizatorii turneului.

Comenteaza