Raiul sportului pentru toţi e aproape gata GALERIE FOTO

Raiul sportului pentru toţi e aproape gata GALERIE FOTO
Teren sintetic de fotbal de peste 100 de metri, terenuri de beach-volley, baschet şi handbal noi-nouţe, gata să fie inaugurate la Cluj.

Parcul Iuliu Haţieganu a trecut, anul acesta, printr-un amplu proces de modernizare, iar rezultatele se văd deja. Cel puţin din punct de vedere al infrastructurii sportive, parcul intră cu această ocazie în secolul XXI.

Pentru universitate, cel mai important este că a renovat şi modernizat clădirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Înainte de revoluţie, clădirea a fost gândită să găzduiască un restaurant cu terasă. Abia acum, în 2014, după lucrările de modernizare şi extindere, începe să arate ca o facultate, cu un amfiteatru modern, săli de curs şi spaţiu expoziţional.

Pe cei care vin în parc să facă mişcare îi interesează însă mai mult infrastructura sportivă. Şi aici sunt multe lucruri de subliniat.

Noutatea absolută este apariţia unui teren sintetic de dimensiuni mari, în locul vechiului şi părăginitului teren de zgură. Acesta are şi o mică tribună pe schelet metalic şi dispune de instalaţie de nocturnă şi tabelă electronică. Din păcate, terenul nu poate fi utilizat la meciuri de fotbal oficiale (decât cel mult la liga a treia), din cauza dimensiunii reduse - are 106 metri lungime şi numai 56 în lăţime. Cu 4 metri în plus ar fi putut găzdui meciuri de Liga I!

În parc s-au mai amenajat două terenuri de beach volley, un teren de fotbal-tenis sau badminton, un teren de baschet cu suprafaţă sintetică şi unul multifuncţional, de asemenea cu suprafaţă sintetică, pentru handbal/baschet/volei.

Pe lângă aceste obiective, realizate din fonduri europene, conducerea UBB a decis să refacă şi un teren de minifotbal cu teren sintetic din parc, pe banii proprii.

"Am moştenit acest proiect, care nu primea finanţare europeană de mai mulţi ani, şi am reuşit să îl facem eligibil. Noi am vrea să facem mai multe, dar nu ne permite proiectul. Rămâne pe anii viitori. Vrem de exemplu să facem o ‘alee pentru sănătate', în partea de nord a parcului. Este ideea rectorului Ioan Aurel Pop şi este unul dintre principalele obiective pentru perioada următoare", a declarat Cosmin Irimieş, directorul tehnico-adminstrativ al UBB.

Proiectul va fi terminat în 16 septembrie, iar data deschiderii oficiale festive nu a fost stabilită, dar se estimează că va fi odată cu începerea noului an universitar.

Cât a costat modernizarea Parcului Iuliu Haţieganu

Reabilitare reţele de apă şi canalizare...1.874.780 lei
Extindere spaţii de învăţământ.............2.793.175 lei
Reabilitare căi de acces......................4.209.400 lei
Refacere instalaţii electrice iluminat......1.141.470 lei
Realizare şi modernizare terenuri sport.5.577.210 lei
Dotări facultate şi căi de acces...............713.260 lei
Dotări IT..............................................82.820 lei

Valoare totală.................................16.392.115 lei

Banii provin din fonduri europene, Programul Operaţional Regional, axa 3.4

 

Comenteaza