Raliul Clujului. Tempestini vizează o victorie acasă

Raliul Clujului. Tempestini vizează o victorie acasă

Transilvania Rally, prima etapă din Tour European Rally (TER) şi a doua din Campionatul Naţional de Raliuri, este raliul de casă al echipajului clujean Simone Tempestini/Sergiu Itu, cei doi având ca obiectiv o evoluţie care să le aducă victoria.

Simone (Citroen DS3 R5) ia startul la Trasilvania Rally din postura de câştigător al Raliului Braşovului, etapa inaugurală a sezonului intern, şi îşi doreşte să facă spectacol pentru fanii sporturilor cu motor, care vor fi pe probele de la Cluj. Acesta este şi ultimul raliu în care concurează înainte să îşi înceapă sezonul în WRC.

Transilvania Rally este raliul vostru de casă, ai o probă specială preferată?

Îmi plac toate probele, nu am o probă preferată. Totuşi, într-un top trei al preferinţelor aş include probele Dângău, Mănăstireni şi Beliş.

Care crezi că vor fi echipajele din lupta pentru podium?

Mi-aş dori să mă lupt cu Bogdan (Marişca) pentru că suntem la raliul de casă şi ar fi un spectacol frumos. Giandomenico (Basso) va fi foarte rapid şi celelalte Skoda R5 vor fi acolo la bătaie. în concluzie, suntem foarte mulţi cei care ne dorim să câştigăm.

Veţi avea şi o probă specială de noapte (Floreşti, vineri 4 mai de la 21:23), cum ţi se pare pilotajul în lumina proiectoarelor?

Mie nu prea îmi plac probele de noapte pentru că nu se vede bine, iar spectatorii nu prea văd maşinile. Însă aceste probe sunt foarte urmărite aşa că ne adaptăm.

După Transilvania Rally urmează Raliul Portugaliei

La o săptămână după raliul de la Cluj, Simone Tempestini şi copilotul său Sergiu Itu vor pleca către Porto pentru a-şi începe şi sezonul în Campionatul Mondialde Raliu. în Raliul Portugaliei, Simone va pilota un Ford Fiesta R5, urmând ca începând cu Raliul Sardiniei să concureze la volanul unui Citroen C3 R5.

Comenteaza