RECORD european pentru CFR-istul Ciprian Deac

RECORD european pentru CFR-istul Ciprian Deac
| Foto: Foto: Sport Pictures

Jucătorii lui CFR Cluj sunt greu de depășit la în topul cu cele mai multe partide jucate în acest sezon. Ciprian Deac și Claudiu Petrila sunt pe locurile 2 și 3 în Europa la numărul de meciuri jucate în sezonul actual.

Campioana României CFR Cluj, a ajuns la 51 de meciuri disputate în actuala stagiune. Doar Linfield FC, campioana din Irlanda de Nord, mai are același număr de partide ca și CFR, transmite prosport.ro

Calendarul încărcat a făcut ca CFR Cluj să ofere doi jucători în topul mondial al fotbaliștilor cu cele mai multe partide bifate pentru echipa de club în sezon 2022 – 2023.

Ciprian Deac este cel mai utilizat jucător al CFR-ului, acesta evoluând în 47 de partide. În clasamentul mondial, imediat după Deac vine Claudiu Petrila, conform transfermarkt.de. Acesta are 46 de jocuri în care a intrat în teren.

Ca minute bifate în teren, Ciprian Deac are cu peste 1000 peste Petrila. 3517 minute a fost folosit fotbalistul de 37 de ani al campioanei. Deac a ajuns la acest număr impresionant după ce a evoluat în 28 de partide în Superliga României, 16 partide europene, iar 4 jocuri au fost în Cupa României și Supercupa. 7 goluri și 15 pase decisive a acumulat Deac în toate aceste mecuri.

Un singur jucător care evoluează într-o primă ligă din Europa a bifat mai multe partide pentru echipa de club decât cei doi români Deac și Petrila. Este vorba de Jamie Mulgrew de la Linfield FC.

Antrenorul campioanei, Dan Petrescu, a semnalat în mai multe rânduri numărul mare de partide disputate, atunci când a cerut întăriri în lot. „Alte echipe se odihneau, se uitau la televizor cum jucăm noi și pe urmă jucau cu noi, iar noi eram prin avioane, prin trenuri (...) Au fost foarte multe meciuri în acest sezon și s-a văzut asta”, a povestit antrenorul CFR-ului.

Comenteaza