Reprezentantele Clujului la judo debutează în acest weekend la JO

Reprezentantele Clujului la judo debutează în acest weekend la JO
Lotul olimpic român va alinia patru sportivi la disciplina judo. Vor fi trei reprezentante la feminin, dintre care două legitimate la un club clujean, și unul la masculin.

Judoka români sunt Monica Ungureanu (28 ani, categoria - 48 kg), Corina Căprioriu (30 ani, categoria - 57 kg) și Andreea Chițu (28 ani, categoria - 52 kg), respectiv Daniel Netea (24 ani, categoria + 100 kg). Ungureanu și Căproriu fac parte din clubul sportiv "U" CSM Cluj.

Debutul la proba de judo va fi făcut de Monica Ungureanu. Sportiva română va concura cu belgianca Charline Van Snick (25 ani) în primul tur. Viitoarea adversară a Monicăi are un palmares impresionant: bronz la JO 2012, două medalii de aur la Europenele din 2015 (Baku) și 2016 (Kazan), două medalii de argint la Europenele din 2012 (Chelyabinsk) și 2013 (Budapesta), un bronz la Europeanul don 2010 (Viena). De cealaltăa parte, Monica Ungureanu a obținut bronzul la Europenele din acest an, de la Kazan.

Meciul Monicăi Ungureanu cu Charline van Snick va începe, astăzi, de la ora 16. Poate fi urmărit la TV pe TVR. În cazul unei victorii, va lupta în faza următoare cu brazilianca Sarah Menezes (26 ani). Aceasta a cucerit aurul olimpic la Jocurile de acum patru ani. Dacă o va învinge pe Charline, Monica Ungureanu își va disputa următorul joc la ora 21:30.

La categoria 52 de kilograme, Andreea Chiţu va intra în concurs duminică, direct în optimi, contra învingătoarei dintre Laura Gomez (Spania), medaliată cu bronz în 2013 la Europene, şi Gulbadam Babamuratova (Turkmenistan).

Vicecampioană olimpică la Londra, în 2012, Corina Căprioriu va debuta şi ea în optimile categoriei 57 de kilograme, luni, contra câştigătoarei meciului dintre Yadinys Amaris (Columbia), multiplă medaliată la Campionatele Panamericane, şi Nora Gjakova (Kosovo), medaliată cu bronz anul acesta la Europene.

La categoria +100 de kilograme, Daniel Natea îl va înfrunta în primul tur (pe 12 august) pe thailandezul Kunathip Yea-On, medaliat cu aur la Jocurile Asiei de Sud-Est din 2015.

Vineri, Monica Ungureanu a vorbit despre moralul delegației de judo, dar și despre viitoarea sa adversară. "Toată lumea este concentrată asupra competiției. Este o atmosferă plăcută și relaxantă. Cred că este normală tragerea la sorți pe care am avut-o și consider că la un asemenea nivel nu pot avea adversare accesibile. Toți suntem pregătiți și oricare dintre noi poate urca pe podium", a declarat sportiva de 28 ani pentru cititorii cotidianului Ziua de Cluj.

Comenteaza