Revelația ligii a IV-a din Maramureș. O poate întâlni pe ”U” în barajul de promovare: ”Ar fi o onoare să mergem pe Cluj Arena”

Revelația ligii a IV-a din Maramureș. O poate întâlni pe ”U” în barajul de promovare: ”Ar fi o onoare să mergem pe Cluj Arena”
FC Lăpușul Târgu Lăpuș este revelația ligii a IV-a din Maramureș. A terminat pe locul 1 în Seria Sud și este la un meci de o dublă istorică cu ”Șepcile roșii”. Președintele clubului, Adrian Molnar, nu are nicio emoție înaintea finalei cu Avântul Bârsana, dar o vede pe Universitatea drept favorită la barajul pentru liga a III-a. ”Ar fi o onoare să mergem pe Cluj Arena”, spune el.

Târgu Lăpuș a terminat pe locul 1 Seria Sud din liga a IV-a maramureșeană, cu 39 puncte, fiind cea mai bună performanță a clubului din ultimii 10 ani. Echipa din localitatea cu aproape 12.000 locuitori a obținut 12 victorii, 3 remize și a pierdut un singur meci. A înscris 58 goluri și a primit doar 13. Cel mai bun marcator al formației este Marian Satmari, cu 24 reușite, acesta fiind și golgheterul seriei.

”Avem o echipă tânără, cu mulți juniori”

Pe 10 iunie, la Stadionul Municipal din Baia Mare, Târgu Lăpuș va da piept cu Avântul Bârsana în finala campionatului județean. Miza e mare. Cine câștigă, va evolua împotriva Universității Cluj pentru un loc în liga a III-a.

"Avem o echipă tânără, cu mulți juniori. Tot timpul au fost talente aici, dar din cauza unor lipsuri nu am reușit să-i ținem. E greu și cu părinții, ei vor ceva sigur, de azi pe mâine, dar știm cu toții că nu se poate. Din punctul meu de vedere, avem condiții de Divizia C. Am reușit cu greu să strâng mai mulți oameni din zonă și să dăm prime jucătorilor.

Nu prea au fost performanțe pe aici, dar acum am terminat pe primul loc și lumea a venit să ne susțină. Înainte eram la jumătatea clasamentului, dar acum am obținut cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani. Cu Bârsana nu am emoții, suntem mai buni ca ei. I-am văzut în finala Cupei pe județ, unde au pierdut cu Șomcuța Mare (1-2 - n. red.) și cred că vom trece ușor", a declarat președintele clubului, Adrian Molnar, pentru Ziua de Cluj.

”Locul Universității e în Liga 1. Bani sunt, tradiție este”

Oficialul formației din Târgu Lăpuș s-ar simți onorat ca echipa sa să joace pe Cluj Arena și o vede pe Universitatea drept favorită.

"U" e favorită, are jucători net superiori, cu experiență. Suntem sub ei și la capitolul fizic, avem doar două antrenamente pe săptămână. Dar ne-am bucurat că am aflat că am picat cu ei. Ar fi o onoare să mergem pe Cluj Arena. Am jucat și eu la Universitatea. Locul lor este în liga 1. Bani sunt, tradiție este. Jucătorii mei sunt și ei conștienți că nu vor mai avea această ocazie. Sper să fie un meci frumos și să nu ne facem de râs", a mai zis Molnar.

"U" Cluj mai are un singur meci de jucat în liga a IV-a, sâmbătă, în deplasare cu Vulturul Mintiu Gherlii. "Studenții" vor evolua apoi cu Gloria Cătina, vineri, 9 iunie, la Baza Sportivă Dan Anca, în finala Cupei României pe județ.

Barajul de promovare se dispută în dublă manșă, pe 17, respectiv 24 iunie. Primul joc va avea loc cel mai probabil la Cluj.

Comenteaza