Româncele ar putea fi protagoniste la Transylvania Open 2023. Turneul de la Cluj e transmis în peste 125 de țări

Româncele ar putea fi protagoniste la Transylvania Open 2023. Turneul de la Cluj e transmis în peste 125 de țări
| Foto: Transylvania Open

Competiția care se desfășoară în BT Arena debutează sâmbătă, 14 octombrie, cu primele meciuri din calificări.

Declarat cel mai bun turneu WTA250 în 2022, Transylvania Open revine și în acest an la Cluj-Napoca. Directorul turneului, Patrick Ciorcilă a vorbit despre jucătoarele care vor participa la competiția din BT Arena și în special despre numărul mare de jucătoare românce care s-ar putea lupta pentru trofeul de la Cluj.

"Avem un tablou de joc foarte echilibrat. Pe de altă parte, în tenisul femimin s-a demonstrat că orice meci este extrem de greu de prezis. Sunt mai multe surprize decât în tenisul masculin. Calendarul este nefericit, nici pentru turneul nostru nu a fost o programare prea bună. Dar, partea bună e că avem foarte multe românce.

Mă bucur, în special, de prezența Soranei Cîrstea, cu care am vorbit aproape zilnic de când și-a anunțat participarea. E extrem de motivată să vină aici, mai ales că e pentru prima dată la Transylvania Open. Fanii ne întrebau tot timpul de ea, însă până acum nu s-a potrivit programul. Anul acesta vine cu toate forțele și sper să o vedem cât mai departe în turneu. Mă bucur că are o perioadă bună și cred că e una dintre favoritele turneului.

O avem și Patricia Țig, care e pe revenire, și-a protejat clasamentul după accidentare și intră la Cluj cu locul 65. E și Ana Bogdan, care vine și ea într-o formă bună. Întotdeauna a jucat bine la Cluj. Anul trecut a avut parte de un tablou greu, cu Jule Niemeier în primul tur. Dacă nu era acel meci cred că ajungea departe în turneu. Jaqueline Cristian e deja o prezență iubită la Cluj, îi spunem Draculina din primul an.

Am acordat wild card-uri Gabrielei Ruse, Brianei Szabo, cea mai tânără jucătoare din turneu și Marei Gae, care a câștigat US Open la dublu și tocmai a împlinit 18 ani. Ea nu a jucat niciodată un turneu WTA, e la debutul în turnee profesioniste. Dacă va ajunge în topul mondial și cred că are șanse mari să o facă, își va aduce aminte de acest turneu. Le avem și pe Irina Bara, Miriam Bulgaru, deci ziua de sâmbătă e plină de meciuri cu jucătoare românce.

Monica Niculescu evoluează la dublu, unde e specialistă. A avut performanțe extrem de mari. Mă bucur că a venit, ea vine după o pauză și revine în circuit. E una dintre favoritele oricărui turneu în care joacă la dublu. Gabriela Ruse va juca dublu cu Alycia Parks și mă bucur că am reușit să formăm o echipă din românce, Jaqueline Cristian și Irina Bara", a declarat Ciorcilă într-o ediție specială de ZIUA Live.

Transylvania Open 2023 se vede în toată lumea

Numele imporante care vor participa la turneu oferă expunere orașului, însă Cluj-Napoca va beneficia de publicitate în toată lumea, datorită faptului că Transylvania Open va fi transmis de televiziuni importante în peste 125 de țări.

"Evenimentul este transmis în toată lumea, în special fazele finale. Cred că vorbim de peste 125 de țări. Vom primi lista finală a celor care transmit. Vorbim de Amazon, ESPN, Sky, cele mai mari televiziuni din lume. Orașul are o expunere extraordinară, aici pe teren va scrie mare Cluj-Napoca. Am fost cel mai bun turneu din lume anul trecut, mă mândresc cu acest lucru", a explicat directorul turneului.

Comenteaza