ROMÂNIA - DANEMARCA. Daum, obligat să câștige la Cluj: ”Sunt deja presiuni asupra lui”

ROMÂNIA - DANEMARCA. Daum, obligat să câștige la Cluj: ”Sunt deja presiuni asupra lui”
Meciul cu Danemarca, programat duminică, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, ar putea fi decisiv pentru actualul selecționer al Naționalei României, Christoph Daum.

Mihai Georgescu, antrenorul care i-a lansat în fotbalul mare, de la Ardealul Cluj, pe Vlad Chiricheș, Alexandru Maxim sau Mihai Răduț, crede că victoria e singura soluție pentru "tricolori" ca să rămână în cursa pentru Mondialul din 2018.

"Un meci destul de greu pentru noi, dar pot să apară și surprize. Important e să știm să tratăm jocul ca atare. Fără o victorie, șansele noastre se vor diminua. Egalul nu ne ajută deloc, iar înfrângerea ne taie toate speranțele. Danemarca este o echipă bună, dar niciodată un joc nu se aseamănă cu altul. Cu siguranță nu va veni ca să stea în apărare. Mi-ar plăcea să iasă la joc, iar noi să-i surprindem. Andone era un plus acolo (în atac - n. red), mai ales după evoluțiile bune din campionatul Spaniei. Dar niciun jucător nu e bătut în cuie pe postul respectiv. Alibec poate pune probleme, dacă va fi utilizat", a spus Georgescu pentru ZIUA de CLUJ.

Fondatorul celebrei școli de fotbal clujene, Viitorul Mihai Georgescu, crede că meciul cu Danemarca ar putea fi decisiv și pentru selecționerul Christoph Daum. "Sunt deja presiuni asupra lui Daum și nu cred că o să trateze jocul cu lejeritate".

Mihai Georgescu a tras un semnal de alarmă la nivelul promovării tinerilor jucători de către echipele de club din țară.

"Suferim la acest capitol. Nu știm să promovăm jucătorii din țară, tineri și cu calități. În afară de Viitorul, nu văd altă echipă care să aibă jucători din curtea proprie. Eventual CFR, cu Horj și Păun. Ideea e să căutăm în țară jucători cu care să formăm Naționala. Cu răbdare și oameni capabili, se poate".

România ocupă locul 4 în Grupa E, cu 5 puncte după 4 meciuri. Danemarca este pe 3, cu un punct mai mult. Prima poziție din grupă asigură calificarea directă la Mondialul din Rusia, în timp ce primele 8 locuri 2 vor duce la baraj.

Christoph Daum antrenează Naționala României din 7 iulie 2016.

Comenteaza