ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Chiricheş, şanse mici să joace duminică

ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Chiricheş, şanse mici să joace duminică
După absenţele lui Tătăruşanu şi Alin Toşca, selecţionata lui Christoph Daum se confruntă cu alte trei probleme de lot.

Fundaşul lui Napoli, Vlad Chiricheş, a suferit o accidentare la genunchi în timpul antrenamentelor şi situaţia sa rămâne incertă pentru partida de duminică, 4 septembrie, cu Muntenegru, de la Cluj. Selecţionerul României, Christoph Daum, a anunţat, joi, că internaţionalul de 26 ani este monitorizat de staff-ul medical al primei reprezentative.

"În acest moment, nu pot să spun dacă Vlad Chiricheş va fi pe teren în meciul cu Muntenegru. Medicii au constatat că are o problemă la un genunchi şi au decis ca acesta să-şi oprească antrenamentele. Acum urmează un tratament şi rămâne de văzut dacă va fi apt. Cert este că se face tot posibilul pentru recuperarea sa", a declarat tehnicianul de 62 ani, potrivit Agerpres.

În ultimele meciuri ale "tricolorilor", banderola a fost purtată de Chiricheş. Dacă el nu va putea juca duminică, Daum a găsit două soluţii. "Săpunaru este o variantă pentru postul de căpitan. Are calităţi de lider şi e acceptat de colegii săi. Dragoş Grigore, la rândul său, poate fi o soluţie. Chiricheş nu e scos din ecuaţie. Oricare dintre ei poate fi căpitan", a afirmat antrenorul german.

Daum a comentat, apoi, situaţia lui Florin Andone şi a lui Claudiu Keşeru. Cei doi atacanţi sunt uşor accidentaţi, dar au şanse mari de a se reface până la ora confruntării.

"Keşeru este din ce în ce mai bine, Andone la fel. Eu trebuie să rezolv problemele, asta e meseria mea. Şi vă garantez că voi face tot posibilul în această privinţă. Dacă un jucător nu poate evolua, altcineva îi va lua locul şi sunt sigur că oricine va fi, va da totul pentru România", a adăugat antrenorul primei reprezentative.

Germanul a făcut şi câteva precizări în privinţa formulei de start. "7-8 jucători din echipa pentru meciul de duminică îi ştiu deja. Mai sunt unele posturi unde nu am luat încă o decizie finală. Am hotărât şi cine va sta în poartă, dar nu pot să dau un nume, deocamdată. Duminică vom da tot ce avem mai bun pentru a câştiga, indiferent de starea gazonului", a spus Daum.

Chiricheş a debutat la naţionala de seniori a României pe 2 septembrie 2011, într-un joc cu Luxemburg, din preliminariile Euro 2012, scor 2-0. Până acum, fundaşul de 26 ani a bifat 43 selecţii pentru "tricolori". La Europeanul din Franţa, Chiricheş a purtat banderola de căpitan în toate cele trei jocuri de la turneu final.

Disputa cu Muntenegru va fi primul meci al lui Cristoph Daum în calitate de antrenor principal al primei reprezentative. Echipa națională a României se pregătește la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia până vineri, iar sâmbătă dimineața va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial, începând cu ora 18:00.

Prima reprezentativă a României întâlnește duminică, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, selecționata Muntenegrului, în prima partidă a campaniei de calificare la Campionatul Mpndial 2018. Meciul poate fi urmărit în direct pe TVR.

VEZI şi ROMÂNIA-MUNTENEGRU LA CLUJ. Săpunaru ridică moralul colegilor săi

Comenteaza