ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Răzvan Burleanu apelează la experţi străini pentru refacerea gazonului de pe Cluj Arena

ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Răzvan Burleanu apelează la experţi străini pentru refacerea gazonului de pe Cluj Arena
Au mai rămas trei zile până la debutul selecţionatei României în preliminariile CM 2018, iar lucrările de restaurare ale suprafeţei de joc sunt în plină desfăşurare.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, şi-a exprimat, joi, încrederea că terenul de pe Cluj Arena se va prezenta în condiţii optime la ora desfăşurării partidei dintre România şi Muntenegru. Acesta a cerut ajutorul unor experţi străini.

"Noi nu avem expertiza necesară pentru a întreţine o suprafaţă de joc. De aceea, am şi apelat la specialişti din alte ţări. Ei asistă toate lucrările de refacere ale terenului. Nu îmi pare rău că am ales ca meciul cu Muntenegru să se desfăşoare la Cluj. Am toată nădejdea că gazonul va permite buna desfăşurare a partidei de duminică", a spus Burleanu, potrivit Agerpres.

Şeful forului de la Bucureşti a examinat şi terenul de pe Naţional Arena.

"Aseară, am vizionat jocul Stelei cu CSM Politehnica Iaşi, iar gazonul de acolo nu arăta bine deloc. Nu e suficient să avem stadioane moderne. E foarte important ca şi suprafeţele de joc să se prezinte la aceleaşi standarde", a declarat Răzvan Burleanu.

"Sunt convins că la Cluj vom avea un gazon bun şi o echipă care să joace la cel mai înalt nivel", a afirmat acesta.

AMICAL CU GAZDA MONDIALULUI DE PESTE DOI ANI

Burleanu a primit o ofertă din partea Federaţiei de la Moscova pentru organizarea unui amical între selecţionatele României şi Rusiei. Meciul ar urma să se dispute în luna noiembrie a acestui an.

"Domnul Daum a considerat că e oportun să jucăm acest amical după partida cu Polonia, din preliminariile Campionatului Mondial. Discuţiile sunt demarate şi urmează să le finalizăm în câteva zile. Chiar ne doream un astfel de joc. Rusia este o echipă puternică", a zis preşedintele FRF.

Gazonul de pe stadionul din Parcul Central a fost distrus cu ocazia Untold, iar organizatorii festivalului au plătit 30.000 de euro pentru refacerea suprafeţei de joc. Meciul de fotbal România - Muntenegru, din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial 2018, va fi primul în care germanul Christoph Daum va sta pe banca tehnică a tricolorilor noştri.

Echipa națională a României se pregătește la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia până vineri, iar sâmbătă dimineața va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial începând cu ora 18:00.

Prima reprezentativă a României întâlnește duminică, 4 septembrie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Muntenegrului, în prima partidă a campaniei de calificare la CM 2018. Meciul poate fi urmărit în direct la TV pe TVR.

VEZI şi Cum arată gazonul Cluj Arena cu trei zile înainte de meci

Comenteaza