ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Sabău merge pe mâna lui Daum

ROMÂNIA - MUNTENEGRU LA CLUJ. Sabău merge pe mâna lui Daum
Fostul internaţional consideră că rezultatele modeste de la Euro nu vor afecta jocul naţionalei: "Acum porneşte pe un nou drum, cu un antrenor nou şi timpul le vindecă totul".

"E îmbucurător atât pentru Cluj, cât şi pentru suporterii de aici, faptul că naţionala îşi va disputa prima partidă din preliminariile Campionatului Mondial 2018 în acest oraş. E o zonă frumoasă. La amicalul cu Spania am văzut cât de civilizată a fost lumea. De aceea consider că se merită ca acest eveniment să se organizeze aici", a spus Sabău.

Managerul sportiv al "U" Cluj este convins că gazonul de pe Cluj Arena se va prezenta în cele mai bune condiţii. "Am încrederea că oamenii de la stadion vor depune toate eforturile pentru ca partida să se dispute fără probleme. Sper ca meciul să se desfăşoare într-o aşa manieră astfel încât Federaţia să aducă la Cluj şi jocuri cu echipe mai puternice", a adăugat fostul fotbalist.

România va debuta în campania de calificare pentru mondial cu lot puţin schimbat faţă de Europeanul din Franţa. "Nu cred că echipa naţională mai este afectată de rezultatele modeste obţinute la Euro. Acum porneşte pe un nou drum, cu un antrenor nou şi timpul le vindecă totul. Cu Spania a fost o atmosferă fantastică. Sper să fie la fel şi cu Muntenegru", a afirmat acesta.

Sabău are încredere în metodele noului selecţioner. "Nu am ce sfaturi să-i dau domnului Daum. Dumnealui ştie mai bine ce are de făcut pentru a-şi atinge obiectivele pe care le are de îndeplinit la prima reprezentativă. Sunt convins că va alege cea mai bună tactică posibilă în confruntarea cu Muntenegru. Acum nu rămâne decât să vedem ce se va întâmpla", a mai spus Sabău.

Actualul manager sportiv al Universităţii Cluj a refuzat, recent, o ofertă de la Federaţia Română de Fotbal. Forul condus de Răzvan Burleanu i-a propus acestuia să facă parte din staff-ul selecţionerului Christoph Daum.

"Într-adevăr, am primit o ofertă de acolo. Dar eu îmi dădusem deja acordul de a mă implica la "U" cu 7-8 luni în urmă şi nu mai puteam da înapoi. Ar fi fost o adevărată provocare să reformez fotbalul românesc. Însă, şi ceea ce fac aici este la fel de important", a declarat fostul internaţional român în urmă cu o săptămână.

În perioada 1985-1988, Sabău a îmbrăcat tricoul "alb-negru" de 61 ori şi a înscris 7 goluri. De-a lungul cariererei, a mai trecut pe la Dinamo, Brescia (Italia) sau Rapid. La prima reprezentativă, actualul manager sportiv al "studenţilor" a bifat 55 selecţii şi cinci goluri. A participat cu naţionala la CM din 1990 şi la Euro 1996. Cariera de antrenor a început-o tot la "U", în 2003.

Partida României cu Muntenegru se va disputa, duminică, 4 septembrie, pe Cluj Arena. Meciul va putea fi urmărit în direct la TV pe TVR. Cele două echipe se întâlnesc pentru prima dată într-un joc oficial. În 2008, "tricolorii" au învins cu 4-0 Muntenegru, într-un meci amical. În grupa de calificare pentru CM 2018 se mai află Danemarca, Polonia, Armenia şi Kazakhstan.

Comenteaza