România, pe locul trei în clasamentul pe medalii la judo după prima zi de concurs la Cluj

România, pe locul trei în clasamentul pe medalii la judo după prima zi de concurs la Cluj
Reprezentanţii ţării noastre au avut o primă zi de concurs reuşită la Cupa Europeană de Cadeţi de la Cluj - Napoca.

Marin Lidia, Luncan Vlad, Chiss Mihaela şi Gavriliţa Maria sunt remarcaţii primei zile de competiţie. La categoria de greutate -40 kg. , Marin Lidia a cucerit medalia de aur după ce a prins o zi de excepţie, toate meciurile tranşându-le la Ippon. Astfel, judoka bucureşteanca le-a învins pe rând pe Malca Tamar (Israel), Ercan Gizem (Turcia), Whitaker Jamie (Marea Britanie). Pentru Marin Lidia, aurul câştigat la Cluj este primul din cariera ei la nivel de competiţii internaţionale de mare anvergură. Tot în cadrul aceleaşi categorii, băcăuanca Gavrilită Maria, component a Centrului Olimpic de la Cluj a reuşit să se claseze pe locul al treilea după o finală în fata turcoaicei Ercan Gizem, sportivă învinsă în semifinale de către Marin Lidia.

Luncan Vlad este cel de-al doilea sportive roman care reuşeşte să urce pe prima treaptă a podiumului. Acesta i-a învins în cadrul categoriei -50 kg. pe judoka Karakaya Omer (Turcia), Kryvorot Oleksandr (Ucraina), Xenofontos Ioannis (Cipru), Yavuz Ilkler (Turcia) şi Vopat David (Cehia). Sportivul în vârstă de 17 ani este dublu campion naţional anul acesta la categoriile de vârsta U'18 şi U'21.

La categoria -44 kg. , Chiss Mihaela, sportivă ce în prezent se pregăteşte la Deva, s-a clasat pe treaptă a doua a podiumului după ce anterior reuşise să învingă trei adversare. Ca şi Luncan Vlad, aceasta este dublă campioana naţională În 2015 dar şi vicecampioana balcanică en titre, medalie cucerită în 2014 la Xanthi, Grecia.

După prima zi de concurs la care sunt înscrişi 484 de judoka (292 masculin, 192 feminin), ţara noastră ocupa locul 3 în clasamentul pe naţiuni cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

 

Comenteaza