Rugby România - Rusia pe Cluj Arena. Oaspeţii, pregătiţi de un antrenor irlandez

Rugby România - Rusia pe Cluj Arena. Oaspeţii, pregătiţi de un antrenor irlandez
| Foto: Arhiva

Naţionala Rusiei, adversara României de sâmbătă din etapa a 3-a a Rugby Europe International Championship (REIC), l-a adus pe banca tehnică pe irlandezul Mark McDermott, care l-a înlocuit pe Aleksandr Pervuhin.

Primul meci al ruşilor sub bagheta noului tehnician va fi chiar partida cu ''Stejarii'', de sâmbătă, de pe Cluj Arena, de la ora 16.00.

''Învinsă pe propriul teren de Spania în prima etapă a ediţiei 2018 din Rugby Europe International Championship, Rusia şi-a diminuat considerabil şansele de calificare la Cupa Mondială din 2019, astfel că locul lui Aleksandr Pervuhin pe banca tehnică a 'urşilor' a fost luat de irlandezul Mark McDermott. Fost taloner la Munster, cu o prezenţă în echipa Irlandei XV, în ultima vreme Mark McDermott a ocupat funcţia de manager al centrelor de elită ale Federaţiei Irlandeze de Rugby şi antrenor al echipei naţionale U21 a 'frunzei de trifoi'. Prin aducerea irlandezului se speră relansarea luptei de calificare la Cupa Mondială începând cu partida împotriva României de pe Cluj Arena'', scrie site-ul FRR.

Misiunea ''urşilor'' nu va fi însă uşoară pentru că din cauza unor accidentări vor lipsi căpitanul Vasili Artemiev, dar şi experimentatul jucător de linia a treia Andrei Temnov, alături de Valeri Morozov, Igor Galinovski şi Andrei Ostrikov, ultimul component al echipei din Aviva Premiership, Sale Sharks. În rest lotul ''urşilor'' nu a suferit modificări importante, majoritatea jucătorilor provenind de la echipele Enisei şi Krasnîi Iar, cele două formaţii care joacă în Challenge Cup.

În această ediţie a Rugby Europe International Championship, Rusia a înregistrat o înfrângere, dramatică, în faţa Spaniei pe propriul teren şi o victorie fără emoţii împotriva Belgiei, în care ''urşii'' au marcat şapte eseuri şi au primit unul singur, însă pentru a spera la o eventuală calificare la Cupa Mondiala trebuie să câştige la Cluj-Napoca.

În ierarhia mondială, România ocupă locul 16, iar Rusia 20. Anul trecut, la Soci, România s-a impus în faţa Rusiei cu 30-10.

Lotul Rusiei pentru meciul cu România:

Pilieri: Innokenti Zîkov (Enisei-STM), Andrei Polivalov (Enisei-STM), Magomed Davudov (Kuban), Serghei Sekisov (VVA-Moscova), Evgheni Pronenko (Enisei-STM)

Taloneri: Stanislav Selski (Enisei-STM), Valeri Ţnobilidze (Krasnîi Iar), Nazir Gasanov (Kuban)

Linia a doua: Evgheni Elgin (Enisei-STM), Andrei Garbuzov (Krasnîi Iar), Bogdan Fedotko (Krasnîi Iar), Evgheni Mişehkin (Slava)

Linia a treia: Dimitri Krotov (Enisei-STM), Anton Rudoi (Enisei-STM), Andrei Temnov (Enisei-STM), Victor Gresev (Krasnii Iar), Taghir Gagiev (Kuban), Alexander Ilyin (Krasnii Iar)

Mijlocaşi la grămadă: Konstantin Uzunov (Enisei-STM), Aleksei Şcerban (Enisei-STM), Vasili Dorofeev (Krasnii Iar)

Mijlocaşi la deschidere: Ramil Gaisin (Ensiei-STM), Iuri Kuşnarev (Enisei-STM)

Centri: Dimitri Gherasimov (Enisei-STM), Mihail Babaev (VVA-Moscova), Serghei Trişin (VVA-Moscova)

Aripi: Evgheni Nepeivoda (Kuban), Gherman Davîdov (VVA-Moscova), Aleksei Mihalţov (Enisei-STM)

Fundaş: Aleksandr Budîcenko (Enisei-STM)

Comenteaza