S-a conturat „lista neagră": CFR va da afară o echipă întreagă!

S-a conturat „lista neagră
Arpad Paszkany va schimba din temelii lotul la finalul sezonului şi va renunţa la o mare parte din jucătorii actuali.

Finanţatorul nu poate trece cu vederea parcursul dezastruos din acest sezon de Liga I şi vrea să se lupte cu şanse reale la un nou titlu în campionatul următor. Pentru asta, conducerea e dispusă să taie în carne vie şi se va debarasa de o mare parte din jucători.

În 2013 s-a consemnat un record negativ de când echipa a fost preluată de Arpad Paszkany: 10 partide oficiale fără victorie, contraperformanţă atinsă doar în anii ‘70 de CFR Cluj. Fără şanse la primele locuri, formaţia clujeană va încerca să mai salveze din impresia proastă câştigând Cupa României. Însă nu e suficient pentru conducere! Mai mult de o echipă e „pe făraş", iar clubul se pregăteşte de o campanie de achiziţii intensă, cea mai importantă din ultimii ani. „Vor veni jucători, chiar mai mulţi vor veni. Am avut cel mai slab parcurs de când sunt eu la club, nu accept aşa ceva. Unii nu merită să joace la noi, iar în vară vor fi schimbări masive în lot. O parte dintre fotbalişti se ascund după contracte şi va fi greu să ne despărţim, dar cred că vom reuşi. De campionat nu mai avem ce discuta, pentru noi s-a terminat şi ne rămâne doar Cupa României", a răbufnit Arpad Paszkany.

Echipa „feroviară" va renunţa la cel puţin 11 jucători şi e dispusă să mai şi vândă dintre titulari, dacă va avea oferte importante. Weldon, Bjelanovic, Godemeche şi Panin sunt la final de contract, iar angajamentele nu vor fi prelungite. Gabi Mureşan şi-a semnat şi el sentinţa după eliminarea cu Astra Giurgiu, din Cupa României şi a fost pus pe lista de transferuri, unde vor mai ajunge Mihai Mincă, Vasile Maftei, Pedro Celestino şi Dominique Kivuvu. Pantelis Kapetanos va fi lăsat să se transfere în străinătate dacă va avea oferte, iar situaţia lui Ioan Hora este deocamdată incertă. Obiora se va întoarce în Italia după ce îi va expira împrumutul, în luna iunie, iar clubul este dispus să se despartă şi de o parte dintre titularii obişnuiţi în cazul în care va avea oferte importante.

Ivo Pinto, Felice Piccolo, Mario Camora, Rui Pedro şi Mario Felgueiras sunt curtaţi de mai multe echipe din străinătate, iar Paszkany e dispus să negocieze pentru oricare dintre ei.

Pedro, pe lista lui OM

Mijlocaşul „feroviarilor", Rui Pedro, e dorit de Olympique de Marseille, a anunţat recent presa portugheză. Pedro a fost monitorizat cu atenţie în meciurile din Liga Campionilor şi s-a remarcat printr-un hattrick de zile mari reuşit în poarta lui Sporting Braga. OM l-a achiziţionat la începutul anului pe Modou Sougou, de la CFR, pentru 4,5 milioane de euro. 7

Explicatie foto: Gabi Mureşan (stânga) e printre jucătorii importanţi la care "feroviarii" vor renunţa în această vară / foto Eugen Olariu

 

Etichete
Comenteaza