Sabău: ”Adversarii ne tratează foarte serios” | Ce spune despre transferurile din vară și noua bază sportivă a lui ”U” Cluj

Sabău: ”Adversarii ne tratează foarte serios” | Ce spune despre transferurile din vară și noua bază sportivă a lui ”U” Cluj
Managerul sportiv al Univerității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a tras câteva concluzii după primele două etape din Liga a III-a. Oficialul ”Șepcilor roșii” a vorbit despre transferurile din vară și proiectul bazei sportive pentru Academia ”U”.

Etapa trecută, "studenții" au înregistrat prima victorie din campionat, 4-0 pe terenul Unirii Dej. În runda inaugurală, echipa antrenată de Marius Popescu a remizat cu CFR 2 pe Cluj Arena, scor 1-1. "U" Cluj ocupă locul 4 în acest moment, cu 4 puncte. Liderul seriei a V-a este Industria Galda, cu 6 puncte.

"Suntem abia la început, trebuie să apară și relațiile de joc. Dar sunt mulțumit, jucătorii se implică. Primul meci ne-a surprins un pic, dar mergem înainte. Toți adversarii tratează meciurile serios, nu te lasă să joci, se apără. Diferența de valoare dintre noi și celelalte echipe este însă clară", a declarat Sabău, pentru ZIUA de CLUJ.

"Nu mai avem nevoie de întăriri"

Managerul sportiv al Universității Cluj nu crede că echipa mai are nevoie de transferuri pentru acest tur. "Alb-negrii" s-au întărit pe mai multe posturi în vară. Printre cei mai importanți jucători aduși se numără portarul Călin Albuț (36 ani), fundașul Andrei Cordoș (29 ani), mijlocașii Adrian Micaș (18 ani), Răzvan Greu (22 ani), și Octavian Ursu (22 ani), respectiv atacantul Vali Lemnaru (33 ani).

Ultimul sosit, Andrei Cordoș, a fost luat după despărțirea de Florin Cordoș, care evolua pe același post. "Am adus foarte mulți jucători, unii au apărut și ca titulari. Nu mai e nevoie de întăriri. Ce avem nevoie o să mai aducem în iarnă și la vară. În momentul de față stăm bine, a venit și Cordoș, un jucător cu multă personalitate".

În urmă cu trei săptămâni, "U" Cluj a adus în probe un atacant din Liga a IV-a franceză, O'Neil Dintrich (20 ani). Fotbalistul din Hexagon nu a fost însă reținut în lot.

Despre proiectul bazei sportive

Săptămâna trecută, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a răspuns lui Sabău, care a cerut fonduri pentru realizarea unei baze sportive pentru Academia "U". Edilul orașului a spus, în direct la Realitatea FM Cluj, că se gândește să includă în bugetele viitoare ale municipiului bani pentru o nouă bază sportivă.

Boc a făcut însă o precizare: că baza sportivă nu va fi exclusiv a Universității și că pe terenurile acesteia se vor putea pregăti şi alţii. "Pe noi nu ne deranjeză (dacă se vor antrena și alte cluburi, n. red.), important e să ne ajute. Să aibă și echipa ceva. Acest club merită mult mai mult. Noi lucrăm în continuare la acest proiect. Nu am abandonat nici ideea a de a construi baza pe terenul de la Sălicea", a explicat Sabău.

"Această echipă este a suporterilor"

La începutul campinatului, când a remizat pe Cluj Arena cu CFR 2, "U" Cluj a avut cea mai mare asistență din România la un meci de fotbal. Cu 6.200 spectatori în tribune, "studenții" au depășit și cluburile din Liga 1. Steaua a avut doar 5.814 fani în weekendul respectiv, când a trecut cu 2-0 de FC Botoșani.

"Nouă ne dă încredere acest lucru, știind că avem atât de mulți fani. Așa cum am mai spus, această echipă este a suporterilor. Avem nevoie de abonamente. Dacă avem mai mulți suporteri ne va fi mai simplu să negociem și cu sponsorii".

Comenteaza