Foto Salina Equines Horse Trophy 2018. S-au pus în vânzare biletele pentru cel mai aşteptat eveniment hipic al verii în Transilvania

S-au pus în vânzare biletele pentru cel mai aşteptat eveniment hipic al verii în Transilvania, Salina Equines Horse Trophy, competiţie ce reuneşte peste 200 de sportivi, în perioada 5-8 iulie 2018, pe domeniul centrului de echitaţie Salina Equines, investiţie în valoare de 3 milioane de euro, în imediata apropiere a Salinei Turda din judeţul Cluj.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Trei probe de concurs

Pe parcursul celor 4 zile de concurs, publicul va putea asista la probele de Obstacole (este nivelul cel mai provocator și sofisticat al competiției de sărituri; o competiție pur atletică, de ordin superior), Anduranță (denumita și "maratonul cailor", constă în parcurgerea unor trasee pe distanţele de 40, 60, 80 şi 120 de km, proba fiind asistată de medici veterinari, arbitri și observatori) şi Atelaje – 2 şi 4 cai (proba presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole unde combinația între cel mai rapid timp și numărul redus de obstacole dărâmate desemnează câștigătorul probei).

Show-uri ecvestre unice în România

Printre invitații spectacolelor nocturne se numără celebrul Miron Bococi, “îmblânzitorul de cai”, acompaniat de artiști ai Odysseo Cavalia și Apassionata, cele mai cunoscute show-uri ecvestre din lume. În numere ce vor tăia respirația, li se alătură cei mai importanți cascadori de showuri ecvestre din Europa - Marion Levavasseur (fost cascador în Mission Impossible și Hunger Games), Amandine Delion, Charles Delaunay - și legendarii Dobrovitz cu atelajele lor cu șase cai.

Un eveniment pentru întreaga familie, Salina Equines Horse Trophy îi așteaptă pe clujeni şi nu numai cu spectacole de Flamenco, activități dedicate celor mici și zonă culinară cu bunătăți tradiționale și licori răcoritoare.

Bilete cu destinaţie umanitară

Accesul la probele sportive din cadrul competiţiei Salina Equines Horse Trophy costă 5 lei/persoană, iar copiii până în 10 ani beneficiază de intrare liberă. Biletele pentru show-urile de seară costă între 65 şi 100 de lei/persoană. La fel ca în anii precedenţi, o parte din suma obținută din vânzarea biletelor va fi donată pentru o cauză nobilă. În anii trecuţi, banii au ajuns la Spitalului Municipal Turda, pentru dotarea Blocului Operator. Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-urile www.myticket.ro si www.entertix.ro.

Clendarul competiţiilor organizate de Salina Equines în 2018

În anul 2018, domeniul centrului de echitaţie Salina Equines găzduieşte cinci competiţii hipice.

27 - 28 aprilie - Etapa națională de Anduranță Ecvestră (ediția a doua)

11 - 13 mai - Cupa Federației Ecvestre Române

5 - 8 iulie - Salina Equines Horse Trophy (ediția a treia)

12 - 15 iulie - Etapa Națională de Obstacole

13 - 16 septembrie - Finala Forță, Finale Amatori

Premii de 100.000 de mii de euro, sute de participanți din țară și străinătate și mii de spectatori este bilanțul primilor doi ani de competiții sportive desfășurate în baza de lângă Salina Turda.

Salina Equines – şcoală de echitaţie şi pensiune pentru cai

Centrul de Echitație Salina Equines, o investiție de aproximativ 3 milioane de euro, oferă servicii de echitație (existând posibilitatea de a practica Hipo-terapia - recuperarea medicală fizică, psihică sau psihomotorie - sub îndrumarea unui psihoterapeut şcolit în Italia) - în cele două manejuri exterioare, cu o suprafață de 4000 mp, respectiv 1100 mp și în cel acoperit, de 800 mp, dar funcționează și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai - fiecare cal beneficiază de alimentaţie şi de medicaţie specifică, sub supravegherea unui medic veterinar. Centrul s-a născut din pasiunea pentru cai și un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat.

Mai multe informaţii despre domeniul ecvestru şi competiţie hipice Salina Equines găsiţi pe salinaequines.ro sau pe pegina de Facebook Salina Equines.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza