Video Se apropie momentul schimbării gazonului de pe Cluj Arena. Anunțul lui Alin Tișe

Se apropie momentul schimbării gazonului de pe Cluj Arena. Anunțul lui Alin Tișe
| Foto: Arhiva

Președintele Consiliului Județean a anunțat data la care ar putea începe lucrările de schimbare a suprafeței de joc și a sistemelor aferente.

Pentru prima dată de la finalizarea stadionului, în 2011, gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat în totalitate, la fel cum se va întâmpla și cu sistemele de drenaj și încălzire. Licitația pentru aceste lucrări se apropie de final, iar Alin Tișe a anunțat că începând cu 28 martie firma care va câștiga licitația ar putea începe procedurile necesare.

"În ultima perioadă gazonul a arătat foarte rău, am creat mari dificultăți echipei și am încurcat competiția cu starea proastă a gazonului. Din momentul în care am constituit bugetul ne-am gândit să schimbăm gazonul de pe Cluj Arena, nu neapărat din cauza competiției. Nu a fost niciodată schimbat integral și nu s-a schimbat nici infrastructura în totalitate.

Nu discutăm doar de un rulou de iarbă, ci de sistemul de drenaj, sistemul de încălzire și alte lucruri care sunt importante. Dacă am schimba doar gazonul, ar fi foarte simplu. Stadionul are nevoie de această schimbare, gazonul e uzat și nu mai rezistă. E o onoare să găzduim Europeanul de tineret și ne-a determinat să facem această operațiune", a explicat președintele CJ la ZIUA Live.

Organizatorii de evenimente, obligați să achite posibilele daune

Totodată, Tișe a anunțat că în contractele cu cei care își doresc să organizeze evenimente pe Cluj Arena va fi introdusă o clauză prin care aceștia se obligă să achite toate posibilele reparații cauzate de daunele produse în cadrul respectivelor evenimente.

"Sper să aibă viață cât mai lungă. Probabil de acum va fi schimbat mai des. Nu vom accepta doar să se cârpească pe bucăți. Pe lângă iarbă se distruge și infrastructura. Greutatea oamenilor apasă pe acele sisteme.Dacă se dorește să avem și evenimente culturale trebuie să le facem loc, dar fiecare trebuie să știe că atunci când afectează sportul și pune în pericol sistemul de drenaj sau cel de încălzire trebuie să le înlocuiască.

Cu siguranță vor fi supărări, dar vom încerca să avem o astfel de prevedere în contractele cu cei care folosesc gazonul. Atât timp cât afectezi sistemele, ești dator să le înlocuiești. Licitația este în curs, luni vom anunța câștigătorul, după perioada de depunere a constestațiilor. Dacă nu vor fi evenimente neprevăzute putem semna și firma poate începe înlocuirea gazonului.

Am solicitat un gazon de genul celui care a fost pus a celălalt stadion din oraș și care a fost folosit și la alte stadioane cu gazon bun din România. Termenul de execuție este de 20 de zile. Sper ca firmele să se încadreze și să putem avea cât mai repede sistemul pus la punct. În paralel noi vom începe și alte renovări. Am ales un gazon care a arătat că se poate adapta a clima din România.

Sper să fie un gazon de calitate și să nu mai fie dificultăți pentru echipele de fotbal. Vom avea o carte tehnică a gazonului, câte evenimente pot fi pe săptămână, cât trebuie încălzit. Dacă cei care fac mentenanța vor stabili că poți juca doar două meciuri pe săptămână, atunci atâtea se vor juca.

În mod evident prioritatea noastră este să fie în condiții bune pentru echipa care are casa acolo. Luni este termenul final, dacă lucrurile sunt normale marți vom semna contractul după care avem 20 de zile perioadă de muncă în care firmele vor trebui să se implice", a spus Alin Tișe.

Președintele CJ își dorește ca beneficiarii să se ocupe de mentenanța gazonului

Alin Tișe a vorbit și despre întreținerea noului gazon pe termen lung și a lansat posiblitatea ca cei care utilizează suprafața de joc să se ocupe și de mentenanță pentru a evita disputele din spațiul public apărute în trecut.

"Vom vedea în ce măsură mentenanța de până acum a fost făcută în condiții optime sau nu. Sau în ce măsură rămâne în această formulă sau o va asigura clubul de fotbal. Dacă nu poate, atunci vom merge pe externalizare și vedem dacă cei de până acum sunt în regulă sau vin alții.

Doresc să fie ceva profesionist. Eu mi-aș dori ca mentenanța să fie făcută de echipa care joacă acolo. Astfel nu ar mai există această pasare a responsabilității între cel care a pus iarbă și cei care o întrețin. Dacă această administrare în totalitate a gazonului se poate externaliza, de ce să nu o facem?", a declarat Tișe.

Valoarea totală estimată a contractului pentru înlocuirea gazonului și a sistemelor de drenaj și încălzire de la Cluj Arena e de 3, 25 milioane de lei. La licitație s-au înscris doi participanți, Eco Garden Construct, care se ocupă în prezent de mentenanța gazonului și asocierea de firme GARDEN CENTER GRUP S.R.L.

loading...
Comenteaza