Simone Tempestini a câștigat Transilvania Rally și a cucerit al 5-lea titlu de campion național

Simone Tempestini a câștigat Transilvania Rally și a cucerit al 5-lea titlu de campion național
| Foto: facebook.com/SimoneTempestiniRallyDriver

Simone Tempestini a cucerit, sâmbătă, un nou titlu de campion naţional de raliuri, după ce s-a impus în Transilvania Rally, etapa a cincea a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, desfăşurată la Cluj.

Simone Tempestini şi Sergiu Itu au câştigat al doilea titlu consecutiv de campioni, iar pentru pilotul de origine italiană acesta este al cincilea titlu naţional în şase sezoane, potrivit Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia R5) s-a impus cu timpul de 01 h 02 min 11 sec 7/10, pe locul secund au sosit colegii de echipă Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5), la 1 mi 23 sec 3/10, în timp ce treapta a treia a podiumului a fost ocupată de Dan Gîrtofan şi Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 2 min 24 sec 4/10, potrivit Agerpres.

Cursa a fost marcată de accidentul echipajul cu numărul 13, format din Eugen Cărăgui şi Robert Fus (Peugeot 208 R2), în timpul probei speciale cu numărul 5. Cei doi au ieşit în decor, lovind un copac şi au fost transportaţi la spital.

Eugen Cărăgui a fost supus unor investigaţii amănunţite. Medicii au stabilit că nu există niciun fel de leziuni interne sau externe, dar i se recomandă repaus în următoarea perioadă. Vertebra D5 este tasată de la impact. Tot azi va fi examinat neurologic, iar ulterior va fi externat.

Ultima etapă a sezonului va fi Raliul Bacăului, programat pe 24 şi 25 octombrie.

loading...
Comenteaza