Spectacol oferit de România la judo în Grand Slam Baku 2015

Spectacol oferit de România la judo în Grand Slam Baku 2015
În prima zi a Grand Slam-ului de la Baku, competiţie ce punctează pentru calificarea la Jocurile Olimpice Rio 2016, ţara noastră a reuşit să cucerească nu mai puţin de trei medalii.

Pentru prima oară în istoria participării României la turneele de Grand Şlam, la secţiunea feminin, s-au obţinut în prima zi de concurs un număr de trei medalii, dintre care două de aur şi una de argint.

La -48 kg, judoka Monica Ungureanu s-a impus pe rând în fata sportivelor Lotfullina Lilia (Rusia), Climence Aurore (France), că mai apoi să câştige finală împotriva unguroaicei Eva Csernoviczki, multiplă medaliata la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene. Tot la aceeaşi categorie, Violeta Dumitru a pierdut în primul tur în fata sportivei din Franţa, Laetitia Payet.

Vicecampioana de anul trecut de la Chelyabinsk, Andreea Chiţu, a reuşit să îşi adjudece medalia de argint după o finală acerb disputata în fata sportivei din Kosovo, Distria Krasniqi.

Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică en-titre, s-a impus la categoria -57 kg. Pentru sportivă românca această medalie aproape că îi asigură biletele pentru Rio 2016. Medalia de aur cucerită de către Corina vine ca urmare a victoriilor înregistrate în fata Helenei Receveaux (FRA), Jovana Rogic (SRB) şi Nekoda Smythe Davis. A doua sportivă participanta la aceeaşi categorie de greutate s-a clasat pe locul 5.

Aşa cum se cunoaşte, lotul olimpic al României se antrenează la Cluj şi este pregătit de clujeanul Florin Bercean

Comenteaza