Studenţii de la CFR Cluj nu au fost lăsaţi de club la echipa de fotbal a UBB. „U" Cluj a trimis un fotbalist

Studenţii de la CFR Cluj nu au fost lăsaţi de club la echipa de fotbal a UBB. „U
Rivalitatea dintre cluburile de fotbal „U" Cluj şi CFR s-a făcut simţită şi în participarea componenţilor celor două echipe în formaţia Universităţii Babeş-Bolyai, care a jucat recent în campionatul universitar.

Echipa de fotbal a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) s-a clasat pe locul doi la turneul final al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, desfăşurat în perioada 18-20 iunie la Timişoara.

Antrenorul echipei, Septimiu Ormenişan, profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a declarat că echipa ar fi fost mai valoroasă dacă ar fi venit şi studenţii care evoluează la CFR Cluj.

„În competiţie au participat mai multe centre universitare din ţară. Fiecare echipă a putut solicita cluburilor profesioniste să trimită, la libera alegere, sportivi înscrişi în cadrul universităţilor respective. De la Sibiu a mers un jucător, de la Târgu Jiu doi fotbalişti de liga I şi a II-a. Noi am avut şi avem studenţi care evoluează la „U" Cluj şi la CFR Cluj. De la „U" ne-au răspuns pozitiv, ni l-au dat pe Andreias Calcan , de care am rămas foarte impresionat. Am făcut o solicitare şi la CFR, i-am cerut pe Cosmin Vâtcă şi pe Alexandru Păun, care sunt studenţi la noi. În primă fază au spus că se vor gândi la propunere, însă la final răspunsul a fost unul negativ. Era perioada de pregătire, am întrebat dacă pot să ni-l dea pe Vâtcă, care este din ce ştiu eu abia al treilea portar, pe care eu l-am pornit pe drum, l-am selecţionat la echipa Ştefan Kovacs. El a spus că ar veni, însă depinde de ce spun cei de la CFR, fiind fotbalist profesionist. Păun am înţeles că ar fi fost în lotul naţional. Eu am explicat că ar fi bine atât pentru universitate, dar şi pentru club şi oraş, echipa automat ar fi căpătat o valoare mai mare dacă ar fi venit şi aceşti jucători. Am rămas dezamăgit de faptul că nu le-au dat drumul", a explicat pentru Ziua de Cluj antrenorul Septimiu Ormenişan.

Preşedintele clubului CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că au existat discuţii cu reprezentanţii echipei de fotbal a UBB, dar că fotbaliştii solicitaţi nu au fost disponibili în perioada în care s-a desfăşurat competiţia universitară.

"În prima fază am zis că-i ajut şi îi ajutam cu tot dragul, dar cu jucătorii care îi aveam disponibili. Păun a fost la lotul naţional, nu a avut vacanţă deloc. I-am dat patru zile de vacanţă exact în acea perioadă. Vâtcă a fost în pregătire cu echipa, pentru că nu mai este mult timp şi începe campionatul naţional", a explicat Iuliu Mureşan.

Preşedintele CFR Cluj spune că ar fi fost dispus să ofere echipei UBB un alt portar, pe Began, dar şi alţi jucători mai tineri ai clubului, dar aceştia nu puteau evolua pentru că nu erau studenţi.

În urma meciurilor de calificare, echipa UBB a obţinut locul I în grupa din care au mai făcut parte echipele Universitatea Tehnică din Cluj şi Universitatea Petru Maior Târgu-Mureş. La turneul final, UBB a fost inclusă în Grupa B, alături de Universitatea Politehnica București și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.UBB Cluj a învins echipa Universităţii Politehnica Bucureşti cu scorul de 3-0 şi pe cea a Universităţii Lucian Blaga Sibiu cu 1-0. Rezultatul meciului final (Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu-Jiu - UBB Cluj: 4-0) a plasat echipa UBB pe locul II al Campionatului Naţional Universitar.

În competiţia în cadrul căreia UBB şi-a adjudecat titlul de vicecampioană au fost înscrise 20 de universități din toată țara, studenţii-fotbalişti fiind premiaţi chiar de către președintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. În cursul acestui an universitar, echipa de fotbal a UBB a mai obţinut locul I la Turneul Internaţional de Fotbal de la Roma şi locul II la Turneul Internaţional de Fotbal de la Bogazic (Turcia).

Teodora Demian

Mircea Tătar

Comenteaza