“Studenţii” ţintesc prima victorie pe teren propriu

“Studenţii” ţintesc prima victorie pe teren propriu
Universitatea Cluj întâlneşte pe teren propriu nou-promovata CSMS Iaşi în cadrul etapei a şasea a Ligii I la fotbal. Moldovenii care au acumulat doar trei puncte se află pe un loc retrogradabil, în timp ce “studenţii” încearcă să obţină prima victorie de pe teren propriu.

Până în acest moment echipa „Șepcilor roşii” a acumulat doar cinci puncte, având o victorie, două egaluri şi două înfrângeri. Antrenorul clujenilor, Mihai Teja, vizează primele trei puncte de pe teren propriu în partida cu moldovenii pentru a putea schimba impresia mai proastă a echipei sale din acest început de campionat.

“În ceea ce priveşte jocul cu Iaşiul ,va fi un meci dificil. Aproape toate echipele din campionatul nostru sunt la acelaşi nivel şi atunci toate meciurile sunt destul de încrâncenate, destul de grele. Va fi un meci dificil pentru că şi Iaşiul vine după o perioadă mai puţin bună, dar încercăm şi facem tot posibilul să spălăm ruşinea din primele etape pe care le-am disputat pe teren propriu şi să câştigăm cele trei puncte. Problema e la noi, la atitudinea noastră cu care intrăm pe teren, jocul pe care îl practicăm. Noi trebuie să devenim mai buni, să arătăm mai mult pe teren şi să câştigăm meciurile. Nu suntem demoralizaţi din punct de vedere al arbitrajului. Suntem dezamăgiţi, normal.

Orice înfrângere nu este binevenită, dar trebuie să te ridici foarte repede, să câştigi următorul meci. Poate ăsta este avantajul nostru, celor care lucrăm în fotbal pentru că următoarea săptămână trebuie să demonstrezi la toată lumea că eşti mai bun decât etapa trecută. Este o mare şansă să poţi să demonstrezi săptămână de săptămână că poţi să fii cel mai bun. Nu mi-e frică de eventualele erori de arbitraj aşa cum s-a întâmplat în alte meciuri. Noi trebuie să ne facem meseria aşa cum putem, să dăm tot ce este mai bun, iar la sfârşit important este ca noi să fim mulţumiţi de noi că am putut să dăm maxim.

Există un şoc psihologic pentru că acum jucătorii vor să arate mai mult, că pot mai mult. Totul pleacă de la psihic şi indiferent cât de obosit ai fi poţi să treci peste în orice moment. Probabil mai sunt lucruri de pus la punct din punct de vedere tactic, eu îmi asum responsabilitatea. Sper să găsesc cât mai repede soluţiile pentru a putea fi mai ofensivi, pentru a putea da goluri”, a spus tehnicianul Teja, înaintea confruntării cu CSMS Iaşi.

Tânărul antrenor a vorbit şi de greşelile portarului. “Veselovsky a spus după meciul cu Botoşani că nu a fost penalty şi că el nu înţelege de ce îl vânează arbitrii. I-am explicat că nu este vânat de către arbitrii, n-au nimic cu el, dar mai sunt şi greşeli din partea arbitrilor, mai sunt şi greşelile lui la cele cinci-şase penalty-uri pe care le-a făcut. Poate a mai greşit la vreo două-trei”, a explicat Teja. Gil Bahia nu va putea evolua în partida cu Iaşiul deoarece încă nu şi-a rezolvat actele.

Universitatea Cluj, echipa probabilă: Veselovsky - Jovanovic, Ninu, Skvorc, Mușat – Costin, Bucşă – Lungu, Boutadjine, Viveiros – Mengolo.

Meciul Universitatea Cluj - CSMS Iaşi din cadrul etapei a şasea a Ligii I la fotbal se va disputa luni, 1 septembrie, cu începere de la ora 21:00.

 

Comenteaza