Surpriză uriașă pe Cluj Arena. Ucraina a eliminat marea favorită Franța

Surpriză uriașă pe Cluj Arena. Ucraina a eliminat marea favorită Franța
| Foto: uefa.com

Ultimul meci din cadrul EURO U21 care s-a disputat la Cluj-Napoca a consemnat calificarea ucrainenilor în semifinalele turneului. 

Franța și-a respectat statul de favorită și a controlat jocul încă din start, în timp ce ucrainenii au început timid. Atacurile francezilor au curs în valuri, iar în cele din urmă defensiva ucraineană a cedat. Barcola a primit în flancul drept și a trimis în centrul careului, de unde Cherki nu a iertat (19).

Chiar și după ce au deschis scorul, francezii au continuat să domine, însă spre surprinderea spectatorilor de pe Cluj Arena ultimele 15 minute au schimbat deznodământul primei părți.

Mai întâi, vedeta ucraineană Mudryk a obținut un penalty în urma unuiduel cu Pierre Kalulu, iar Sudakov a marcat de la punctul cu var (32).

Franța putea reveni în avantaj, dar Barcola a trimis în bară (38), în timp ce Sudakov și-a făcut din nou datoria în finalul primei reprize. Lansat de Mudryk, mijlocașul a rămas singur cu Chevalier și a stabilit scorul pauzei, 2-1 în favoarea Ucrainei. 

Actul secund a început la fel ca primul, cu elevii lui Sylvain Ripoll în ofensivă și cu cei ai lui Ruslan Rotan concentrați să apere avantajul minim de pe tabelă. 

Franța a presat, a avut ocaziile mai mari și chiar un gol anulat, dar cei care au punctat din nou au fost ucrainenii. La o fază care nu anunța nimic, căpitanul Bondarenko a driblat scurt în careul advers și l-a lobat pe Chevalier (86). 

Astfel, Ucraina reușește o mare surpriză, învinge Franța cu 3-1 și se califică în semifinalele EURO U21 unde va întâlni Spania. 

Comenteaza