Tabloul principal de la Transylvania Open, analizat de directorul turneului. Jucătoarele din România, printre favorite

Tabloul principal de la Transylvania Open, analizat de directorul turneului. Jucătoarele din România, printre favorite
| Foto: facebook.com/TransylvaniaOpen

Patrick Ciorcilă, directorul competiției, a vorbit despre sportivele care au cele mai mari șanse la trofeul de la Cluj-Napoca.

Pentru al doilea an consecutiv, Transylvania Open, aduce nume mari ale tenisului mondial la Cluj-Napoca. Directorul turneului WTA 250, Patrick Ciorcilă, a analizat tabloul principal al competiției și a dezvăluit care sunt sportivele care vor impresiona publicul din BT Arena.

"Irina Begu și Ana Bogdan sunt câștigătoarele de la București, respectiv Iași. Ar fi extraordinar să avem în același an câștigătoare din România la toate cele trei turnee importante din țară. Irina Begu este favorită 2, este într-o formă bună. Ana Bogdan este deja de-a casei, se antrenează la Cluj la Winners Sports Club și este în forma carierei. Săptămâna trecută a jucat semifinală la Parma.

O avem și pe Jaqueline Cristian, "Draculina" de anul trecut. A făcut furori cu apariția sa, dar și cu jocul. A venit după o accidentare, e încă în curs de recuperare. Este cea în care ne punem speranța și pentru Fed Cup.

E încă tănără, are tot viitorul în față și are o tărie de caracter extraordinară. Vom avea românce și în califcări, pe Gabriela Talabă, Alexandra Cadanțu. Vom avea și mândria locală Briana Szabo, care se apropie de primele 700 de locuri la doar 16 ani.

Cred că Emma Răducanu va fi adoptată de public. Am petrecut mult timp cu ea și tatăl ei anul trecut și mi-am dat seamă cât de apropiați sunt de România. Tatăl ei încearcă să îi insufle dragostea pentru România. Vorbesc chiar română între ei, ea vorbește mult mai bine decât credem.

Wild card-urile de pe tabloul principal ar trebui să meargă la Emma Răducanu și Jaqueline Cristian. Emma va intra probabil direct pe tablou, așa că am decis să dăm un wild card lui Eugenie Bouchard, o prezență senzațională din punct de vedere al performanței și a marketing-ului. E fost număr 5 mondial, însă momentan e în afara Top 400.

Cu siguranță nu acesta e nivelul ei, va reveni cu siguranță. Cred că este cea mai populară jucătoare din circuit. Cred că o jucătoare de perspectivă care va juca la Transylvania Open 2022 este Marta Kostyuk. Are potenția de top 3 mondial. Anul trecut a făcut un turneu foarte bun. Este o jucătoare foarte bună.

Pe tabloul de dublu le avem pe câștigătoarele de anul trecut, Irina Bara și Ekaterine Gorgodze. Cu siguranță obiecitvul este să își apere titlul. Mă bucur să văd că e și Monica Niculescu. Vom avea și un wild card pe care îl vom anunța curând, cu o jucătoare din România în echipă", a explicat Patrick Ciorcilă la ZIUA Live.

loading...
Comenteaza