Tenismenii Mergea şi Tecău, în semifinale la Rio

Tenismenii Mergea şi Tecău, în semifinale la Rio
Florin Mergea şi Horia Tecău au învins perechea formată din brazilienii Marcelo Melo şi Bruno Soares şi s-au calificat în semifinalele turneului de dublu de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat marți în semifinalele turneului olimpic de tenis, în proba de dublu, după ce i-au eliminat în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 6-2, pe brazilienii Marcelo Melo / Bruno Soares.

"Pentru noi înseamnă mult că am câștigat acest meci, mai ales în aceste condiții. În setul al treilea ne-am montat repede. Am luat o pauză acolo, am respirat puțin și am trecut peste acel final de set nefericit. Ne-am montat, știam că dacă vom continua la fel și ne vom ține serviciile vor veni și șanse de retur. Au venit în primul ghem, nu l-am luat. A fost 0-40 acolo, care conta foarte mult, dar am rămas pozitivi. Asta facem noi foarte bine. Ne montăm unul pe celălalt, nu ne lăsăm nicio secundă, niciun punct să cădem, să ne pierdem concentrarea. Și asta ne ajută să câștigăm meciurile", a declarat Horia Tecău pentru csdinamo.eu.

Tecău este optimist: "Miercuri jucăm cu medaliile pe masă. Încă de anul trecut am spus că obiectivul nostru este câștigarea medaliei de aur la Rio. Deci, noi știm, echipa noastră știe, toată țara știe".

"Suntem un pic obosiți, acum urmează recuperarea. Mâine avem însă meciul trei, avem destule ore de dormit și pentru asta ne-am pregătit tot anul. Nu pot să zic că mâine voi fi obosit, nu am voie să fiu. Mâine vom fi sută la sută apți la ora meciului", a spus Florin Mergea pentru citat de site-ul Clubului Sportiv Dinamo, grupare la care este legitimat.

"Americanii Steve Johnson și Jack Sock, sunt doi jucători foarte buni pe care normal că-i cunoaștem din circuit, dar important este exact ce am făcut și până acum, să ne concentrăm la ce trebuie să facem noi, bineînțeles și în funcție de ei. Tactica este importantă și să jucăm fiecare punct. Ne dorim foarte mult să câștigăm", a mai adăugat Mergea.

În semifinale, sportivii români, vor întâlni perechea Steve Johnson și Jack Sock (SUA), miercuri seară (după miezul nopții la București).

Comenteaza