Tibi Useriu, pe locul 2 la Yukon Arctic dupa patru zile de concurs la -34 de grade: "Ca ceasu` elvețian merge"

Tibi Useriu, pe locul 2 la Yukon Arctic dupa patru zile de concurs la -34 de grade: "Ca ceasu` elvețian merge"
| Foto: Tasuleasa Social

Tibi Ușeriu are mai bine de 100 de ore de când își măsoară puterile la Yukon Arctic Ultra. În cursă mai sunt doar 8 sportivi, iar Tibi își dispută primul loc cu un elvețian, care momentan este pe prima poziție. Despre concurentul său „de temut”, Tibi Ușeriu spune „ca ceasu elvețian merge, dar mai avem încă. Mai avem încă și vedem ce o fi. Se tot duc, tot câte unul”.

Deși este „ca o stâncă”, Tibi Ușeriu are mici probleme cu stomacul, dar și cu degetele la care a suferit degerături anul trecut. „Nu am putut mânca nimic din ce am avut eu. Am mers la un magazin aici și mi-am luat altceva de mâncare, mi-am luat niște suc de portocale, ca să pot să-mi revin un pic cu stomacul. Îs ok. Umflat un picuț, dar no oboseala asta îmi face treaba, în rest aștept să nu mai fie așa frig, îi crâncen. Anul trecut pe vremea asta eram în spital, mă uitam cum merg alții. Și degetele astea mă omoară, am avut treabă cu ele, trebuie să am numai grijă la ele, atât îs de sensibile. Numa un pic dacă n-am grijă deja îi gata. Deja încep să mă doară atâta de rău”, a precizat Tibi Ușeriu în ultima convorbire telefonică cu fratele său Alin.

Yukon Arctic Ultra este o cursă de 490 de kilometri, concurenții având la dispoziție 8 zile pentru a ajunge la final. Potrivit Tășuleasa Social, la început de ianuarie erau -47 de grade, iar la startul competiției -10 grade Celsius, încălzirea bruscă venind cu ninsori mari, râuri ieșite din matcă și poteci inundate. Concurenții trag după ei o sanie, în care își pun cele necesare parcurgerii drumului: haine, mâncare, apă, sac de dormit și cort. Traseul este integral prin sălbăticie.

Etichete
Comenteaza