Tineretul Spaniei, lecție de fotbal pentru naționala lui Săndoi la Cluj

Tineretul Spaniei, lecție de fotbal pentru naționala lui Săndoi la Cluj
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa U21 a României a fost învinsă cu 1-4 de selecționata similară a Spaniei, într-o partidă amicală găzduită de Cluj Arena.

În stilul caracteristic, ibericii au pus stăpânire pe balon și s-au instalat în jumătatea gazdelor. Așa cum era de așteptat, Spania a deschis scorul rapid, prin Abel Ortega, care a reluat nestingherit în poartă dintre cei doi fundași centrali ai României (8). Oaspeții au continuat să domine, în timp ce "micii tricolori" au trecut cu greu jumătatea terenului.

Cel de-al doilea gol a venit după ce primul sfert de oră de joc s-a scurs, căpitanul Spaniei, Abel Ortega, fiind a reușit dubla din pasa lui Bryan Gil. Treptat, ibericii au redus din turație, iar românii au încercat să avanseze. Cu toate acestea, prima acțiune a naționalei de tineret a venit cu puțin timp înainte de pauză, când șutul lui Birligea a fost repsins de Tenas (40). Astfel, după 45 de minute scorul pe Cluj Arena era 0-2.

La revenirea de la cabine, România au părut în continuare lipsiți de inspirație, în timp ce spaniolii au profitat de avantajul de două goluri și au pasat fără emoții în așteptarea unei oportunitați de a înscrie din nou. Dacă elevii lui Săndoi nu au reușit să bucure micuța asistență de pe Cluj Arena, spaniolii au punctat din nou.

Cu 10 minute înainte de final, Rodrigo Riquelme l-a învins pe R. Popa cu un șut din marginea careului (80). Ca și în prima repriză, finalul a aparținut României, care a înscris golul de onoare prin David Miculescu (85). Totuși, tabela a fost închisă în prelungiri de același Riquelme, care a marcat cu o execuție din apropiere (90). Astfel, naționala de tineret este învinsă de selecționata similară a Spaniei, scor 1-4, la Cluj-Napoca. 

Comenteaza