Titlul e la Cluj. U-BT, campioana României pentru a cincea oară la baschet

Titlul e la Cluj. U-BT, campioana României pentru a cincea oară la baschet
U-BT Cluj este noua campioană a României la baschet masculin, ediția 2016-17. Echipa lui Silvășan a câștigat și meciul trei din finala cu Steaua, disputat vineri, la București.

"Alb-negrii" s-au impus cu 75-61 (19-13, 13-14, 20-12, 23-22) pe terenul "roș-albaștrilor", după un meci pe care l-au dominat în cea mai mare parte. Cu 3-0 la general, ardelenii își adjudecă al cincilea titlu din istorie.

Clujenii sparg gheața după 6 ani de la ultimul campionat. U-BT își completează, totodată, lista trofeelor cucerite în acest sezon, după Cupa și Supercupa României. Mihai Silvășan încheie la rândul său cu dreptul primul an ca principal pe banca ”studenților”.

Ousmane Barro a fost cel mai bun marcator de pe terenul Stelei, cu 16 puncte, urmat de Vlad Moldoveanu (14 ), Rolland Torok (13), Kyndall Dykes (9), Vaidas Kariniauskas (9), Filip Adamovic (5), Maksym Pustozvonov (5) și Kuti Nandor (4). Elevii lui Silvășan au reușit, astfel, să-i învingă pe steliști în toate cele 8 întâlniri din stagiunea curentă.

În semifinalele Ligii Naționale, U-BT a trecut de fosta campioană, CSM Oradea, cu scorul de 3-2. În sferturi, elevii lui Silvășan au eliminat-o fără probleme pe SCM Craiova, câștigând clar toate cele trei confruntări.

Întoarcerea campionilor la Cluj este programată sâmbătă, de la ora 11:25, atunci când vor ateriza pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu”.

"Sunt foarte fericit că am câștigat, cu atât mai mult cu cât am făcut-o într-o manieră categorică. Steaua a jucat un baschet de calitate, mai ales în primele două jocuri, însă noi am reușit să ne remontăm foarte bine pentru acest al treilea joc. Vreau să-i felicit pe toți, începând cu staff-ul meu , care m-a ajutat în fiecare zi. Felicit jucătorii, care din prima zi, am venit toți la sală și ne-am fixat acest obiectiv, câștigarea campionatului", a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, pe totalbaschet.ro.

Comenteaza