Transylvania Open 2022 aduce din nou tenis de calitate la Cluj-Napoca: "Va fi un turneu extrem de competitiv"

Transylvania Open 2022 aduce din nou tenis de calitate la Cluj-Napoca: "Va fi un turneu extrem de competitiv"
| Foto: facebook.com/TransylvaniaOpen

Cea de-a doua ediție a competiței WTA 250 din BT Arena propune dueluri între nume importante din ciruitul feminin.

Dacă anul trecut clujenii nu au avut șansa să urmească din tribune Transylvania Open din cauza restricțiilor impuse de autorități, a doua ediție a turneului aduce din nou tenis de calitate. Directorul competiției de la Cluj-Napoca, Patrick Ciorcilă, a dezvăluit ce îi așteaptă pe cei care vor fi prezenți în tribunele BT Arena între 8 și 16 octombrie.

"Noutatea este prezența spectatorilor. Este foarte diferit tabloul față de anul trecut, poate doar câteva românce au participat și atunci. Este un lucru bun, putem vedea în acțiune mult mai multe jucătoare. Tabloul este foarte puternic, ultima clasată este undeva în jurul locului 80 WTA.

Va fi un turneu extrem de competitiv. Prima favorită, Barbora Krejcikova este câștigătoarea Roland Garros de anul trecut, are 10 titluri de Grand Slam la simplu și la dublu, e medaliată cu aur la Tokyo. Am setat ștacheta sus privind prima favorită.

Este o rampă de lansare pentru jucătoarele din România. În primul rând din punct de vedere al jocurilor, dar se pot și antrena cu jucătoare importante. Spre exemplu o junioară poate ieși repede din turneu, dar rămâne la Cluj o săptămână pentru a se antrena.

Avem în România și turneele de la Iași și București. E un lucru bun că se promovează tenisul în România, în special cel feminin. Suntem în topul mondial, avem cred că suntem în primele 5 națiuni având în vedere numărul de jucătoare între primele 100", a spus Patrick Ciorcilă la ZIUA Live.

Transilvania, popularizată printre jucătoarele prezente la Cluj-Napoca

Organizatorii turneului WTA 250 profită de prezența unor nume importante din circuit și încearcă să popularizeze Clujul și Transilvania atât în rândul jucătoarelor, cât și prin intermediul lor.

"Ne-am dorit de la început să promovăm regiunea. Transilvania este populară în afara granițelor. Am organizat diverse trasee pentru jucătoare. Ne dorim să mergem la Muzeul Etnografic sau în alte puncte pe care să le vizităm. În zona lor de restaurant a jucătoarelor am pus multe materiale prin care am prezentat atracțiile Transilvaniei", a explicat directorul competiției.

Comenteaza