Transylvania Open, desemnat din nou cel mai bun turneu WTA250

Transylvania Open, desemnat din nou cel mai bun turneu WTA250
| Foto: Transylvania Open

Competiția care se dispută în BT Arena din Cluj-Napoca a primit distincția pentru al doilea an la rând, grație voturilor exprimate de jucătoare. 

Transylvania Open, turneul de tenis din Cluj-Napoca ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție, a obținut din nou, pentru al doilea an consecutiv, titlul de Best Tournament of the Year la categoria 250! Premiul de cel mai bun turneu din lume la categoria lui a fost oferit în urma voturilor exprimate de jucătoare, care au ales competiția favorită din circuit.

Steve Simon, Președinte/CEO WTA: ”Cu mare plăcere vă informez că, încă o dată, Transylvania Open a fost votat "Turneul Anului WTA 250" de către jucătoarele WTA. Acordarea acestui premiu pentru al doilea an consecutiv este o dovadă a determinării continue, a angajamentului și a muncii susținute depuse de echipa voastră pentru a oferi o experiență remarcabilă, recunoscută în mod clar de jucătoarele din circuitul WTA.

Echipa Transylvania Open ar trebui să se simtă extrem de mândră pentru organizarea unui eveniment care depășește constant așteptările, creând o atmosferă și un mediu în care jucătoarele se simt confortabil și capabile să performeze la cel mai înalt nivel. Ați dobândit o reputație bine meritată și ați stabilit un standard la care alții pot să aspire.”

Transylvania Open, desemnat din nou cel mai bun turneu WTA250

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Avem motiv de sărbătoare! Transylvania Open a fost ales din nou cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250, pentru al doilea an consecutiv. E incredibil, mai ales că noi suntem abia la a treia ediție, deci ne trăim "copilăria" în lumea turneelor.

Acest titlu nu e însă o întâmplare. Este o realizare care arată munca dedicată a echipei noastre, susținerea și entuziasmul publicului și, bineînțeles, aprecierile jucătoarelor. Le mulțumim și suntem bucuroși că s-au simțit atât de bine la Cluj!

Ne-am angajat să facem evenimentul nostru senzațional și faptul că jucătoarele WTA apreciază asta este cea mai bună răsplată pentru munca depusă și pasiunea pe care o avem pentru tenis. Acum, ne pregătim cu și mai mare entuziasm de următoarea ediție, care va avea loc de data aceasta în februarie, la început de sezon. O poziție mai avantajoasă pentru noi care ne va ajuta să creștem și mai mult. Ne vedem în 3-11 februarie!”

Turneele care au câștigat premiul WTA Turneul Anului au primit această recunoaștere datorită excelenței personalului, a organizării, a fanilor pasionați care au participat la turneu și a devotamentului arătat de organizatori față de sport și față de sportivi.

“Am câștigat primul meu titlu WTA la Transylvania Open anul acesta și, alături de partenera mea Jil, am avut parte de o săptămână grozavă la Cluj! Echipa turneului face acei extra pași pentru a se asigura că jucătoarele se simt bine, dar și că au parte de multă distracție!”, a spus Jodie Burrage, câștigătoarea celei de-a treia ediții Transylvania Open la dublu, alături de Jil Teichmann.

Premiile ​​sunt împărțite în trei categorii, în funcție de diferitele niveluri ale turneelor ​​WTA. Câștigătorii distincției WTA Turneul Anului 2023 sunt:

Transylvania Open 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie, iar marea câștigătoare la simplu a fost Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare din Germania a obținut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după finala jucată cu Gabriela Ruse. Campioane la dublu au fost Jodie Burrage și Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean și Valeriya Strakhova. Pentru Gabriela Ruse, turneul de la Cluj a deschis o serie de victorii în Billie Jean King Cup unde, alături de Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Horia Tecău, a adus victoria României în fața Serbiei.

Cea de-a patra ediție a Transylvania Open va avea loc la mai puțin de cinci luni de la încheierea ultimei ediții, în 3-11 februarie 2024. Asta, după ce turneul de tenis din Cluj a obținut o nouă poziție în calendarul Woman’s Tennis Association (WTA), mai avantajoasă și cu șanse mari de a trage la Cluj și mai multe nume mari ale tenisului mondial feminin. La următoarea ediție și-au anunțat deja prezența: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România, face parte din categoria WTA 250 și a fost votat de jucătoare cel mai bun turneu din lume, în categoria sa, de două ori consecutiv. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Comenteaza