Trimisul Real Madrid: Nu sperăm să-l găsim pe viitorul Casillas pe la Jucu

Trimisul Real Madrid: Nu sperăm să-l găsim pe viitorul Casillas pe la Jucu
Fundaţia Real Madrid, în parteneriat cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, va înfiinţa prima sa academie de fotbal din România. Beneficiarii vor fi peste 100 de copii din comuna clujeană care provin din familii nevoiaşe sau se află în pragul abandonului şcolar.

Coordonatorul de proiecte internaţionale al Fundaţiei Real Madrid, Rosa Roncal Gimenez, a subliniat că viitoarea academie nu are ca scop descoperirea unui viitor Casillas, ci integrarea copiilor în societate prin intermediul fotbalului.

"Am ales Jucu deoarece partenerii noştri din România ne-au sugerat să venim aici. Nu ştiam nimic despre Jucu, am am aflat ulterior că este o comună de lângă Cluj, unde sunt mulţi copii. Fiind o organizaţie non-profit, nu vom contribui cu bani, însă vom pune la dispoziţie echipamente şi vom căuta sponsori. Sigur, persoanele interesate să contribuie financiar, o pot face. Tinerii ne-au primit foarte bine, erau extrem de încântaţi. Nu ne propunem neapărat să descoperim noi talente, ci să-i ajutăm pe aceşti copii să se integreze cât mai bine în societate, prin intermediul sportului-rege. În întreaga lume avem 75 de asemenea academii", a spus reprezentantul fundaţiei madrilene.

Comenteaza