Turda îşi pune centrul la dispoziţia piloţilor de raliu, Clujul, nu

Turda îşi pune centrul la dispoziţia piloţilor de raliu, Clujul, nu
Primăria Clujului a refuzat să blocheze centrul Clujului vineri seara pentru o probă superspecială a Transilvania Rally. La Turda nu a fost nicio problemă.

Turda va răsuna săptămâna aceasta de zgomotul motoarelor turate la maxim. Proba superspecială cu numărul 9 a Transilvania Rally, cea de a cincea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2015, se va desfăşura pe străzile municipiului, pe traseul strada Libertăţii - strada Republicii.

"Este a doua ediţie în care piloţii de raliu se întrec în centrul oraşului Turda. Avem un parteneriat de anul trecut, iar Consiliul Local şi Primăria au considerat că este un mijloc bun de promovare a oraşului. Am considerat că ediţia de anul trecut ne-a adus beneficii, a fost o acţiune bine primită, aşa că suntem deschişi la colaborare şi pentru anii viitori", a spus Tudor Ştefănie, primarul municipiului Turda.

Primiţi cu braţele deschise la Turda, ba chiar şi la Floreşti, piloţilor li s-a închis, însă, uşa în nas la Cluj. Ei îşi vor putea expune maşinile pe latura de vest a Pieţei Unirii joi seara, între 18:00 şi 20:00, iar de la 20:30 au programat startul festiv, dar nu s-au putut întrece într-o superspecială ca în 2012.

"Organizatorii nu au primit decât un capăt de aţă de la Primărie. Din câte ştiu eu, au cerut închiderea circulaţiei vineri, de la 19:30 sau 20:00 până la 23:00 doar pe latura de vest a pieţei şi pe Eroilor. Nu s-a acceptat, în condiţiile în care, în 2012, proba din centrul Clujului a strâns cel mai mare număr de spectatori dintre toate evenimentele organizate de primărie în acel an", a spus pilotul de raliu Bogdan Marişca, de la Napoca Rally Academy (NRA).

"Sunt multe lucrări în centrul oraşului şi, dacă s-ar fi închis Piaţa Unirii şi Bulevardul Eroilor, clujenii nu ar mai fi avut pe unde să circule. Acesta este motivul pentru care Primăria şi Poliţia Rutieră s-au opus organizării unei probe speciale în centru", a afirmat Iulia Perşa, din cadrul departamentului de relaţii cu mass-media al Primăriei.

49 de echipaje și-au anunțat înscrierea la Transilvania Rally. Cu 11 probe speciale (opt diferite) cu o lungime totală a probelor de 123 km și trei probe superspeciale - două în parcarea Polus Center și una în centrul municipiului Turda - Transilvania Rally promite a fi un real spectacol.
Liderul Napoca Rally Academy, organizatorul Transilvania Rally, Marco Tempestini, susține că și în acest an au încercat să aducă spectacolul aproape de oameni.

"Experienţele noastre internaționale ne fac să dorim să organizăm un raliu dedicat tot mai mult spectacolului şi spectatorilor, un ingredient de bază pentru a avea un succes durabil şi ambiţii de afirmare pe plan internaţional; și în acest an am dorit să aducem maşinile de curse şi piloţii, atât de fascinanţi pentru spectatori, cât mai aproape de oameni", apreciază Marco Tempestini.

Transilvania Rally este organizat de NRA cu sprijinul spnsorilor Banca Transilvania, RMB Inter Auto Dealer Ford, BT Leasing și Polus Center Cluj, Groupama Asigurări și al partenerilor Grand Hotel Napoca, Lunch Box, Diferit, Decathlon, De`Longhi și Evo GPS. Organizarea a fost sprijinită de primăriile Turda, Huedin, Florești, Râșca, Beliș, Mărgău, Ciurila, Călățele, Mănăstireni și Mărișel, precum și de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj și SMURD Cluj.

Program Transilvania Rally
JOI, 16 iulie
15:30 - 18:30 - Shakedown 1 Călățele
20:30 - Start festiv - Piata Unirii Cluj-Napoca

VINERI, 17 iulie
8:00 - 12:00 - Shakedown 2 Făget
15:00 - Start ziua 1
15:28 - PS 1 Florești "BT Leasing" 1
17:21 - PS 2 Râșca-Dângău "Banca Transilvania" 1
18:30 - PS 3 Florești "BT Leasing" 2
19:13 - Service (45 minute) - Polus Center
20:08 - PS 4 - SS Polus Center 1
20:13 - Sosirea ziua 1

SÂMBĂTĂ, 18 iulie
8:30 - Start ziua 2
9:29 - PS 5 Dângău "Diferit"
10:22 - PS 6 Beliș "Napoca Rally Academy"
11:35 - Service (10 minute) - Huedin
12:36 - PS 7 Râșca-Dângău "Banca Transilvania" 2
14:03 - Service - Polus Center (30 minute)
14:53 - PS 8 Făget "RMB Inter Auto - Ford"
16:01 - PS 9 - SS Turda
16:57 - PS 10 Sălicea "RMB Inter Auto - Ford"
17:40 - PS 11 - SS Polus Center 2
17:45 - Sosire raliu - Polus Center
20:30 - Festivitatea de premiere - Polus Center

 

Comenteaza