„U” a cerut reducerea chiriei pe Cluj Arena. Fără efect

„U” a cerut reducerea chiriei  pe Cluj Arena. Fără efect
Oficialii Universităţii Cluj au solicitat societăţii care administrează stadionul ca la majoritatea meciurilor să fie deschis doar inelul superior al arenei, pentru a reduce din costuri, iar chiria să fie diminuată.

Pentru că stadionul este populat aproape de capacitatea maximă doar la anumite meciuri, de regulă la derby-urile cu Steaua şi CFR Cluj, oficialii lui „U" au solicitat conducerii SC Cluj Arena SA ca la restul partidelor să deschidă doar inelul superior. În acest sens, conducerea „studenţilor" a propus şi o dimininuare a chiriei, în condiţiile în care preţul plătit în acest moment este de 7500 de euro, plus taxa pe valoare adăugată (TVA), pentru fiecare eveniment.

Directorul societăţii Cluj Arena a declarat că e aproape imposibil ca la partide să fie deschis doar un singur inel, iar o diminuare a chiriei poate fi decisă doar de Consiliul de Administraţie, în luna septembrie.

„FC Universitatea Cluj a propus, din motive economice, deschiderea numai a inelului superior din cadrul Cluj Arena, urmând ca o mare parte din stadion să nu fie utilizat la meciurile echipei. Totuşi, SC Cluj Arena SA nu a răspuns pozitiv cererii noastre, motivând, printre altele că valoarea chiriei va rămâne cea de 7.500 de euro + TVA/eveniment, chiar dacă stadionul nu va fi folosit la capacitate maximă, deoarece „menţinerea stadionului la standardele impuse de Regulamentele UEFA, FIFA, FRF şi/sau LPF în vigoare, precum şi asigurarea funcţionarii tuturor utilităţilor necesare desfăşurării unui eveniment sportiv implică cheltuieli ridicate pentru societate", se arată în comunicatul oficial al Universităţii Cluj, postat pe site-ul clubului. Clubul „Şepcilor roşii" a încheiat în această primăvară un act adiţional la contractul de închiriere în care se stipulează că echipa va plăti această chirie pentru anul competiţional în curs. Radu Raţiu, directorul societăţii Cluj Arena, a declarat că acest act adiţional poate fi modificat doar de către Consiliul de Administraţie, cel mai devreme în luna septembrie. Raţiu a mai explicat că pe stadionul clujean nu se poate închide inelul inferior, aşa cum se întâmplă pe Naţional Arena, din cauză că nu există porţi care să limiteze accesul spectatorilor în acele zone. „Eu nu pot discuta reducerea chiriei, aşa cum solicită cei de la Universitatea, această decizie se poate lua doar în cadrul Consiliului de Administraţie. Să închizi inelul inferior e imposibil deoarece stadionul nu are porţi care să limiteze accesul spectatorilor acolo, iar să angajezi o stewarzi care să blocheze accesul e extrem de costisitor", a spus Radu Raţiu.

În acest moment, FC Universitatea Cluj e principalul chiriaş al stadionului din centrul oraşului, echipa antrenată de Ionel Ganea desfăşurându-şi partidele de pe teren propriu, dar şi două antrenamente, pe Cluj Arena. Fotbaliştii împart, însă, gazonul cu rugbiştii de la CS „U" şi cu fotbalistele de la Olimpia Cluj. Cele două echipe din urmă nu plătesc chirie, însă se obligă să acopere cheltuielile curente din timpul evenimentului, în timp ce SC Cluj Arena primeşte contravaloarea totală a biletelor, a explicat Radu Raţiu. La ultimul meci al echipei de rugby de pe Cluj Arena, înfrângerea 13-17 cu Dinamo Bucureşti, au asistat câteva sute de spectatori, iar biletul a costat 10 lei. „Noi le-am propus şi celor de la „U" să nu plătească chirie, dar să primim noi banii de pe bilete, însă au refuzat. Celelalte două echipe care joacă aici au avut de ales între a achita chiria de 7.500 de euro + TVA sau de a ne lăsa nouă încasările din bilete. Au optat pentru a doua variantă", a mai spus Raţiu. În medie, la meciurile de rugby asistă undeva la 1.000 de spectatori, în timp ce partidele Olimpiei din Liga Campionilor au strâns doar câteva sute de oameni.

45 de milioane de euro

inclusiv TVA, a fost costul total al Cluj Arena, stadion inaugurat în octombrie 2011 cu meciul dintre „U" şi Kuban Krasnodar, la care au asistat peste 25.000 de oameni.

24.000 de spectatori

este asistenţa maximă din istoria Cluj Arena. Cifra a fost atinsă la meciul din luna mai a anului trecut, dintre „U" şi CFR, când „feroviarii" s-au încununat campioni după ce au învins cu 3-2.

 

Etichete
Comenteaza