"U" Alexandrion atacă noul sezon cu cinci medialiate în lot. Sau poate şase

Nu mai puţin de cinci eleve antrenate de Carmen Amariei au câştigat în această vară cu Naţionalele României medalii. Florina Chintoan, care va participa la olimpiada de la Rio, ar putea aduce la Cluj a şasea medalie.

Fetele de la "U" Alexandrion Cluj au avut vineri primul antrenament la nivel local după cantonamentul din stațiunea Venus, de pe litoralul Mării Negre. Elevele lui Carmen Amariei au beneficiat de o scurtă pauză după revenirea la Cluj, iar aseară s-au reunit în Parcul Sportiv "Iuliu-Hațieganu".

Carmen Amariei antrenează la „U" cinci clujence proaspăt medaliate. „Avem cinci sportive medaliate, e vorba de Laura Popa (argint la campionatele mondiale universitare - n.red.) și cele patru care au venit de la lotul de tineret, medaliate cu bronz, Florina Cristina Laslo, Alexandra Severin, Sonia Vasiliu şi Alexandra Dindiligan. Ne bucurăm enorm de mult și pentru noi este o mândrie că avem deja cinci componente care sunt medaliate. Urmează Jocurile Olimpice de la Rio, de unde sperăm ca şi Florina Chintoan să vină cu o medalie", a declarat antrenoarea lui „U".

Pentru clujence vor urma și alte antrenamente, prilej pentru Carmen Amariei de a stabili formația de bază a Universității pentru noua stagiune. „Avem programat un stagiu de pregătire local și este normal să se finalizeze cu câteva turnee de verificare, pentru că lotul este destul de larg și la, final, vom face o triere în ceea ce privește echipa care va intra în sezonul 2016-2017", a adăugat Carmen Amariei.

Antrenoarea de pe lui „U" a vorbit și despre transferurile pe care le-ar mai putea face. „Întodeauna este nevoie de întăriri, dar nu cred că mai trebuie efectuate și alte transferuri. Alte nevoi, în schimb, sunt. Sperăm ca în viitorul apropiat să reglăm și micile detalii care mai sunt de rezolvat și să începem sezonul cu brio, sănătoși, sănătoase și cu poftă de victorie", a mai spus tehnicianul.

La antrenamentul de vineri au fost prezenţi şi doi master trainer-i, Alex Miu și Tiberiu Baita.

Jucătoarea Abigail Vălean și-a exprimat la rândul ei optimismul în privința sezonului care va începe pe 11 septembrie, în deplasare la Vâlcea. „Am avut un cantonament la mare foarte reușit, în care ne-am pregătit foarte bine. Este primul antrenament de când am revenit în Cluj și a fost o surpriză să ne pregătim sub supravegherea a doi antrenori personali. A fost ceva nou pentru noi și plăcut în același timp. Avem mult de muncă, dar mă bucur că ne-am mărit lotul și aștept cu nerăbdare să înceapă noul sezon", a spus extrema „studentelor".

Obiectivul pentru noul sezon este unul îndrăzneț. „Sper să terminăm în primele opt", afirma în urmăcu câteva zile directorul sportiv al Universității, Cosmin Sălăjan. Şi coordonatorul de joc Cristina Laslo este încrezătoare că obiectivul poate fi atins. „Obiectivul pentru noua stagiune este mult mai măreț comparativ cu sezoanele precedente în care ne luptam pentru salvarea de la retrogradare. Vreau să-mi continui evoluția bună din ultimele două stagiuni", declara medaliata cu bronz de la Moscova la începutul săptămânii.

„U" Alexandrion Cluj a mai bifat două trasnferuri, după sosirile lui Alla Sheiko (Ucraina, 28 ani), Tamara Bokarici (Bosnia, 26 ani) şi Diana Alina Puiu (24 ani). E vorba de Tamas Reka și de Alexandra Florean.

Născută în 1993, Reka a evoluat în intervalul 2011-2013 la HCM Baia Mare (vicecampioana României în Liga Națională), în 2013-2014 la HCM Râmnicu Vâlcea, în 2014-2015 la SC Mureșul Târgu Mureș și sezonul trecut la CSM Bistrița, echipă care a promovat în Liga Națională.

Născută în Cluj, în 1995, Alexandra Florean s-a mutat în Franța la vârsta de 7 ani și și-a început cariera acolo. A jucat între 2004 și 2009 la Altkirch, în perioada 2009-2013 la Kingersheim, între 2013 şi 2015 la Le Havre și în sezonul 2015-2016 la Sambre Avesnois (Aulnoye Aymeries), toate din Franța. De asemenea, a făcut parte din loturile naționale de cadete, junioare și tineret ale Franței.

Campionatul naţional va începe pe 11 septembrie, iar calendarul handbalistelor de la „U" arată astfel:

Etapa 1: HCM Râmnicu Vâlcea - "U" Cluj
Etapa 2: "U" Cluj - CS Măgura Cisnădie
Etapa 3: CSM Bitstriţa - "U" Cluj
Etapa 4: "U" Cluj - Unirea Slobozia
Etapa 5: CSM Ploieşti - "U" Cluj
Etapa 6: "U" Cluj - CSM Bucureşti
Etapa 7: Danubius Galaţi - "U" Cluj
Etapa 8: "U" Cluj - HC Zalău
Etapa 9: HCM Roman - "U" Cluj
Etapa 10: "U" Cluj - Dunărea Brăila
Etapa 11: SCM Craiova - "U" Cluj
Etapa 12: Corona Braşov - "U" Cluj
Etapa 13: "U" Cluj - HM Buzău

Comenteaza