"U" BT s-a reunit astăzi, cu Southall şi Barnette, dar fără internaţionali FOTO

Baschetbaliştii de la Universitatea Banca Transilvania s-au reunit în această dimineaţă pentru a începe pregătirea pentru sezonul competiţional 2014-2015.

La reunire au fost prezenţi următorii baschetbalişti: Branko Cuic, Boris Lalovic, Miljan Medvedj, Zoran Cvjetkovic, Sean Barnette, Michael Southall, precum si juniorii Szabo Lorand, Mirel Dragoste, Mario Lazăr, Wilhelm Brosser şi Andrei Şerban, alaturi de antrenorii Dorin Pintea si Paul Chetreanu. Lipsesc internaţionalii români Andrei Mandache, Tudor Jucan, Mihai Silvăşan şi Cătălin Baciu.

"Acum începem pregătirea, cu o uşoară acomodare cu efortul. În data de 14 august vom pleca la un cantonament în Serbia. Astăzi am programat toţi jucătorii să vină la club pentru a rezolva chestiuni administrative, iar la ora 15 au vizita medicală şi diseară primul antrenament. Sunt mulţumit de transferurile efectuate, sunt jucătorii pe care i-am dorit. Toţi au răspuns prezent la convocarea de astăzi, cu o excepţie - Darius Hargrove, care va întârzia două zile. Ne dorim să ne clasăm cât mai sus, să avem un parcurs bun şi să fie un pas înainte anul acesta. Am încercat să menţinem jucătorii cu experienţă, să ţinem nucleul echipei şi să o îmbunătăţim. Am încercat să ne acoperim unde am avut probleme, am adus un pivot, am adus conducători de joc şi sperăm ca şi juniorii să ne ajute în acest sezon. După primul stagiu de pregătire şi primele meciuri din Austria o să vedem cum stăm şi, dacă vreunul dintre jucători nu va corespunde, poate îl vom schimba. Am format echipa cu gândul de a avea în fiecare compartiment jucători şi rezerve cât mai bune, consider că suntem acoperiţi pe toate posturile", a declarat pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul principal al echipei "U" BT, Dorin Pintea.

Sean Barnette s-a declarat încântat de revenirea la echipa clujeană şi a mărturisit că a ales Clujul deoarece se simte ca acasă în acest oraş.

"Este bine ca am revenit la Cluj, întotdeauna e un sentiment plăcut să te întorci undeva unde ai mai jucat. Am avut un sezon bun in Bulgaria, am avut un grup de coechipieri diferit, dar acum am revenit la Cluj, este un club care ştiu cum este organizat şi mă bucur că sunt aici din nou. Am urmărit echipa în sezonul trecut, ştiu ce rezultate au avut, consider că au avut un sezon destul de bun, Bobo a devenit antrenorul principal. Sper să avem şi în acest an un sezon bun, vom şti la sfârşitul lui. Sper să câştigăm tot ce se poate, să avem succes la final. Am avut mai multe oferte, inclusiv din România, însă am ales Clujul, mă simt ca acasă aici. Nu cred că vor fi probleme de chimie între mine şi jucători, chiar dacă sunt jucători noi, sunt convins că mă voi integra bine", a spus Sean Barnette.

"Am avut aceasta ocazie, agentul meu mi-a vorbit despre echipa de aici si mi-a spus că sunt interesaţi de serviciile mele, am cântărit toate aceste informaţii şi mă bucur că am ajuns aici. Nu ştiu nimic despre liga de aici, ştiu că este în creştere şi acesta este motivul pentru care am ales să vin la Cluj, pentru a evolua în acest campionat şi în EuroChallenge. Nu cunosc încă jucători ce evoluează aici, însă voi lua lucrurile pe rând, voi vorbi cu jucătorii şi cu antrenorii şi mă voi descurca. Ca jucător, îmi place să fac ce îmi spun antrenorii să fac, mă simt bine în apărare, îmi doresc să finalizez de sub panou, însă cred că în acest an mă voi focusa pe apărare. Sunt încântat să vin aici, îmi doresc să fac tot ce pot în acest sezon să îmi ajut echipa să câştige fiecare meci", e prima declaraţie a pivotului Michael Southall.

Echipa se va pregăti pe plan local până în data de 14 august, după care va pleca într-un cantonament în Serbia.

Comenteaza