"U" Cluj a primit cât a jucat. Un punct pentru o repriză de fotbal

Universitatea Cluj a remizat astăzi, 0-0, cu FC Braşov, într-un derby care, în alte vremuri, s-ar fi disputat în prima ligă, dar care sâmbătă a adus faţă în faţă două echipe în căutarea gloriei pierdute. Aproximativ 1.500 de spectatori au asistat din tribune la o nouă mostră de neputinţă oferită de „studenţi" pe teren propriu, unde rămân fără victorie acasă - un egal şi patru înfrângeri în cinci meciuri. „U" a jucat foatbal doar o repriză, cea de-a doua, dar şi aşa ar fi fost suficient pentru a lua toate cele trei puncte, dacă elevii lui Marius Popescu nu s-ar fi jucat cu ratările. Până la urmă a fost doar 0-0, iar clujenii au ajuns în subsolul clasamentului, pe un îngrijorător loc 12, ultimul care asigură prezenţa în play-out.

Meciul a început în nota de dominare a oaspeţilor. „Stegarii" au avut ocazia să deschidă scorul în minutul 8, când Adrian Puţanu, cel mai periculos jucător al Braşovului, a trimis în bară în urma unui corner. Nivelul scăzut al fotbalului prestat de cele două echipe a împins partida dincolo de limita plictiselii, chiar şi pentru un meci din eşalonul secund. Chiar dacă galeria „Şepcilor roşii" şi-a făcut din nou datoria şi a cântat 90 de minute, spiritul nu s-a transmis şi în teren, unde puştii antrenaţi de Marius Popescu s-au apropiat o singură dată periculos de poarta braşovenilor, la lovitura liberă trmisă peste poartă de la 22 de metri de Răzvan Greu (21). Pauza a găsit cele două echipe luptându-se pentru posesie la mijlocul terenului, fără să mai ameninţe buturile adverse, unde cei doi portari, Niczuly şi Căucă, nu au avut prea mult de lucru.

După pauză, „studenţii" au ieşit de la vestiare decişi să arate că doar experienţa le lipseşte, nu şi talentul. Mult mai animată, repriza secundă a consemnat o dominare a gazdelor, presărată cu câteva incursiuni periculoase ale „stegarilor" în careul lui Niczuly. După ratarea lui Codoban (52), care a şutat în plasa laterală în urma unei pătrunderi din flancul stâng, este rândul aceluiaşi Răzvan Greu să se găsească într-o poziţie bună în suprafaţa de pedeapsă a oaspeţilor, însă fără nici un rezultat pe tabela de marcaj. Minutul 70 aduce şi cea mai mare ratare a meciului pentru „Şepcile roşii", după o pătrundere vijelioasă a lui Hâmpea în banda stângă şi o centrare pusă „cu mâna" pe capul lui Radu Crişan, care reuşeşte să trimită peste din 6 metri. Până la final, statisticile mai pot consemna ratarea lui Puţanu din careul mic (82) şi pătrunderea lui Ene (90) în suprafaţa de pedeapsă a clujenilor, urmată de un plonjon spectaculos în urma căruia oaspeţii au cerut penalty, dar care i-a adus fotbalistului de sub Tâmpa doar un galben pentru simulare.

Fluierul de final al centralului Sergiu Popa din Aiud a pus capăt unui meci ce merită apelativul "de divizia B", dar care putea fi tranşat atât de Universitatea, cât şi de FC Braşov, dacă vreuna dintre marile ratări s-ar fi transformat în gol. Spectatorii au rămas cu senzaţia că echipa care ar fi marcat prima ar fi luat toate cele trei puncte, dar şi cu impresia că tinerii fotbalişti ai "Şepcilor roşii" nu au arătat încă tot ce pot. Din nefericire, timpul nu ţine cu "U", din cauza sistemului aplicat în acest sezon de FRF în Liga a 2-a: la finalul returului, ultimele două echipe, locurile 13 şi 14, retrogradează direct, iar ocupantele locurilor 7-12 joacă play-out, în urma căruia vor retrograda locurile 10, 11 şi 12, iar locul 9 va juca baraj pentru menţinerea în divizia secundă.

După 9 etape, Universitatea Cluj ocupă locul 12 în clasament, cu 7 puncte, iar obiectivul menţinerii în eşalonul secund devine din ce în ce mai greu de atins pentru elevii lui Marius Popescu. Principalul "Şepcilor roşii" poate invoca în apărarea rezultatului modest de astăzi lipsa celor mai cunoscute nume din lot, inernaţionalul U21 Andreas Calcan - suspendat şi căpitanul Lorant Kovacs - accidentat. Nici oaspeţii nu au contat din primul minut pe cel mai experimentat fostbalist, Mugurel Buga, ţinut pe bancă de Adrian Szabo până în minutul 82.


Universitatea Cluj - FC Braşov 0-0 (0-0)

Stadion: Cluj Arena
Spectatori: 1.500

Universitatea Cluj: Niczuly - Butean, Cordoş, Crişan, Hâmpea - Boboc, Cândea - Ursu, C. Popescu (Tarcea, 81), Greu (P.Popescu, 87) - Cocină (Schieb, 56)
Antrenor: Marius Popescu

FC Braşov: Căucă - David, Hlinga, Puţanu, Letan - Avram (Ene, 60), Poverlovici, V. Munteanu (Buga, 82), Olteanu - M. Matei, Codoban (Rusu, 75).
Antrenor: Adrian Szabo

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) - Romică Bîrdeş (Piteşti), Casian Băla (Arad)

 

Sabău, în tribună

Printre cei 1.500 de spectatori care au urmărit meciul din tribunele Cluj Arena s-au aflat foştii antrenori ai „Şepcilor roşii", „principalul" Ovidiu Sabău şi „secundul" Cristi Pojar, dar şi fostul portar din anii '80 şi '90 al Universităţii, Zoltan Iasko, în prezent director sportiv la Viitorul Constanţa. Iasko a profitat de vizita acasă, la Cluj-Napoca, pentru a-i urmări la lucru pe tinerii jucători ai "sudenţilor", dar şi pe fundaşul Adrian Puţanu, cel mai periculos om al oaspeţilor, fotbalist împrumutat în această vară de braşoveni de la Academia Gheorghe Hagi.

 

Rezultate Liga 2, Etapa a 9-a

"U" Cluj - FC Braşov 0-0
Chindia Târgovişte - FC Bihor 3-0 (oaspeţii au pierdut prin neprezentare)
CS Mioveni - CSM Râmnicu Vâlcea 0-1
Gaz Metan Mediaş - FC Baia Mare 0-1
Şoimii Pâncota - Olimpia Satu Mare 0-1
Unirea Târlungeni - FC Caransebeş 1-1
UTA „Bătrâna Doamnă" - Metalul Reşiţa 5-1


FC Bihor a pierdut la masa verde. Nu a avut 7.200 de lei pentru baremuri

Partid dintre Chindia Târgovişte şi FC Bihor nu s-a disputat, oaspeţii pierzând cu 3-0 la masa verde. Echipa din Oradea nu a fost programată în etapa a 9-a pentru că nu şi-a achitat baremurile restante către arbitri și observatori, în valoare de 7.200 de lei. Decizia a fost luată în şedinţa din 14 octombrie a Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, când Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Bihor au fost sancţionate cu neprogramare ca urmare a neachitării baremurilor arbitrilor și observatorilor de la partidele cu Bucovina Pojorâta, respectiv Metalul Reşiţa. După anunţarea sancţiunilor, doar clubul moldoean a achitat restanţele, aşa că, până la urmă, doar meciul dintre Chindia - FC Bihor nu s-a mai disputat.

 

Comenteaza