“U” Cluj cu gândul la Liga 1. Buget de 1,2 milioane de euro pentru “Șepcile roșii”

“U” Cluj cu gândul la Liga 1. Buget de 1,2 milioane de euro pentru “Șepcile roșii”

Președintele clubului clujean, Radu Constantea a prezentat obiectivele echipei pentru sezonul viitor.

Radu Constantea a fost invitat în studioul Realitatea FM Cluj și a discutat mai multe idei ale conducerii “studenților”, dar și planurile pentru Liga a 2-a.

Președintele clubului a explicat ce au însemnat primii doi ani din noul proiect al Universității. “Primul an a fost cel mai greu, mai ales că a trebuit să începem de la zero. A trebuit să ne mișcăm foarte repede, noua structură a trebuit să se înscrie în campionat încă de la sfârșitul lunii august. A fost obiectivul nostru ca brand-ul “Universitatea Cluj” să aibă continuitate, în cei aproape 100 de ani de istorie să evolueze într-o competiție oficială. Am reușit acest obiectiv, deși vestea intrării în faliment și neînscrierea vechii structure într-un campionat organizat de FRF a venit destul de târziu.

Vreau să le mulțumesc încă o data celor șase universități de stat din Cluj, domnilor rectori, reprezentanțiiilor universitățiilor care sunt astăzi în Consiliul director și nu în ultimul rând Consilului Local și primarului, Emil Boc, prentru că au venit în preîntâmpinarea acestui brand și am început acest proiect de la zero și ne-am mișcat foarte repede și am înscris echipa în Liga a 4-a.

Liga a 4-a nu a fost atât de grea, mai grea a fost partea administrativă. Strucutra nouă avea în spate un brand foarte puternic, o responsabilitate foarte mare în ineriorul comunității. Nu e ușor să mergi să joci la Triteni, la Gilău, dar ne-am asumat acest lucru. Liga a 3-a a fost mai dificilă, dar deja structura și bazele pe care am reușit să le punem s-au văzut.

Am reușit să aducem jucători importanți și cred că am reușit să dominăm autoritar și să fim prima echipă din toate cele cinci serii, care a promovat. În Cupa României, am fsot echipa din Liga a 3-aa care am ajuns cel mai departe. Am reușit să aducem un nume mare pe Cluj Arena, la nici doi ani de când vechea structură a intrat în faliment, am avut o evoluție bună în acel meci cu Dinamo”, a declarat Constantea.

Conducătorul clujenilor a vorbit și depsre obiectivele “Șepcilor roșii”. “Mai sunt multe de pus la punct. Sperăm noi să promovăm, chiar dacă nu am spus-o public, obiectivul meu și al lui Cosmin Irimieș, colegul meu din conducere, al lui Ioan Ovidiu Sabău și a tuturor celor din staff a fost să ajungem în Liga 1 în 2019 și să sărbătorim cu suporterii și cu comunitatea locală, centenarul clubului în Liga 1.

E un proiect greu, să realizez trei promovări successive. Două au fost realizate, următoarea e cea mai grea. Ținând cont că avem și un brand puternic, acest lucru ne ajută. Totuși, e o repsonsabilitate mare, atât pentru noi, cât și pentru jucători. Sigur, poate pentru un jucător e mai ușor să joace la un club care nu are o presiune așa mare, iar din acest punct de vedere sezonul viitor va fi cel mai greu. Sperăm noi să reușim, credem că suntem pregătiți, avem bugetul necesar, alături de suporteri putem realiza acest obiectiv important.

Implicarea celor șase universități ne-a ajutat foarte mult. Sigur, în ultimii ani brand-ul a avut de suferit, a avut o imagine mai puțin bună, dar în același timp cel mia dificil lucru a fost să convingem brand-uri puternice, care reprezeintă bussiness-uri foarte puternice din zona noastră de a se implica în fotbalul românesc.

Până acum erau prezenți acei așa zici patroni, care mai mult împrumutatu clubul decât îl finanțau și era mai mult o ligă a patronilor. La nivel european, brand-urile puternice susțin proiecte de comunitate, așa cum este Universitatea Cluj. Fiecare sponsor a atras după el un alt sponsor. De la început am dorit să fim un proiect care se auto finanțează”, a menționat președintele lui “U” Cluj.

Constatntea a explicat și modul în care este finanțat clubul, dar a dezvăluit și bugetul echipei pentru sezonul viitor. “Noi am propus conducerii Federației, ca la primele două ligii să nu existe finanțarea publică Totuși, noi suntem nevoiți să accpetăm banii de la Consiliul Local deoarece sunt alte echipe care au 80-90% din buget din bani publici. În acest moment, clubul nostru primește undeva la 35% din buget din bani publici.

Noi ne dorim să ajungem în Liga 1, ne-am creat și acest buget. Considerăm că avem o echipă ce are șanse reale de a se bate la promovare. În mare parte otul este format, mai încerăm să aducem doi-trei jucători. Cred că avem un lot competitivare să ne permit să promovăm. Cred că avem toate premisele să ne considerăm una dintre favoritele la promovare.

Bugetul pe care l-am construit ajunge undeva la 1,2 milioane de euro. Undeva la 55% din buget este asigurat de câtre sponsori. Noi sperăm ca procentul să crească deoarece avem discuții și cu alte companii. Chiar astăzi am semnat cu un nou brand important chiar la nivel mondial”, a adăugat conducătorul alb-negrilor.

De asemenea, președintele Universității a discutat depsre festivalul Untold, care va împiedica echipa clujeană să evolueaze în primele meciuri din Liga a 2-a pe teren propriu. “La nivelul Ligii a 3-a și a 4-a nu am avut probleme cu festivalul Untold. Și acest brand este unul dintre cele care ne-au susținut. La nivelul Ligii a 2-a vom fi nevoiți să desfășurăm primele două etape în afara Clujului. Prima variantă la care ne-am gândit este Târgu Mureș. Nu este ușor pentru noi, mai ales din punct de vedere financiar. Și din punct de vedere sportiv începutul e important, iar la final se poate dovedi un handicap.

Va trebui să se găsească o soluție în acest sens. Dacă ne gândim la viitor, Liga 1 începe și mai repede. Dacă în continuare Untold se va desfășrura la începutul lunii august, Universtiatea va fi nevoită să își caute un loc unde să desfășoare meciurile”, a încheiat Constantea.

Debutul Ligii secunde are loc în 4 sau 5 august în timp ce festivalul Untold se desfășoara în perioada 2-5 august pe Cluj Arena și în zona Parcului Central.

Comenteaza