”U” Cluj primește vizita Performanței Ighiu | Albaiulienii i-au pus gând rău: ”Venim să luăm puncte”

”U” Cluj primește vizita Performanței Ighiu | Albaiulienii i-au pus gând rău: ”Venim să luăm puncte”
Universitatea Cluj va evolua împotriva Performanței Ighiu, sâmbătă, de la ora 17:00, pe Cluj Arena, în etapa a cincea din Liga a III-a. Viitoarea adversară a ”Șepcilor roșii” are însă gânduri mari: ”Venim să luăm puncte”.

"U" Cluj a câștigat un singur meci în actuala ediție din Liga a III-a, 4-0 la Unirea Dej. În prima rundă a remizat cu CFR 2 (1-1), iar etapa trecută a fost învinsă cu 0-2 la Unirea Tășnad. Ultimul rezultat a dus și la demiterea lui Marius Popescu, cel care i-a pregătit pe "studenți" timp de un an.

La meciul de sâmbătă, cu Performanța Ighiu, "alb-negrii" ar trebui să aibă un nou tehnician. Marele favorit este Adrian Falub (46 ani), fost antrenor și jucător la "U". El și-a reziliat contractul cu UTA Arad (liga a doua), unde a fost instalat acum două săptămâni. De altfel, Falub a și lăsat de înțeles că va veni la "U": "Nu pot vorbi despre asta. Încă nu e nimic oficial. Când va fi, o să anunț".

"Până sâmbătă, trebuie să avem un nou antrenor. Obiectivul echipei rămâne promovarea. Jucătorii trebuie să înțeleagă că au valoare și să câștige meciurile. Au o stare de automulțumire și încredere, dar încrederea nu se materializează în teren. Eu am în continuare încredere în ei și sunt convins că ne vor ajuta să ajungem în Liga a doua și apoi în Liga 1", a subliniat Ioan Ovidiu Sabău, managerul sportiv al "studenților".

"Venim după puncte"

Adversara de sâmbătă, Performanța Ighiu, vine cu gânduri mari pe Cluj Arena. Ba mai mult, anunță că va ataca și ea promovarea. Cele două echipe s-au mai întâlnit în această vară, într-un amical câștigat cu 2-1 de "U". Președintele albaiulienilor, Dan Ursu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor lui "U" Cluj.

"E o echipă cu jucători de mare experiență, chiar dacă unii sunt la apusul carierei. Goga m-a impresionat cel mai mult. Fără îndoială, e cel mai bun jucător din liga a treia. Mi-au plăcut și Takacs, Giurgiu, Abrudan, Lemnaru, Lemac sau Florescu.

Nivelul lui "U" Cluj e foarte ridicat, dar depinde cum se vor exprima noi și ei pe Cluj Arena. Ca orice echipă care vrea promovarea, venim să luăm punct sau puncte. La nivel de declarații, pare a fi derby-ul seriei și sper să iasă un meci frumos", a declarat oficialul Performanței Ighiu pentru ZIUA de CLUJ.

Cine se mai bate la promovare

Dan Ursu a afirmat că lupta pentru prima poziție se va da în 5. "E o serie echilibrată. Metalurgistul Cugir e o echipă foarte bună, cu care am jucat în cupă și mi-a plăcut foarte mult. Cred că și Comuna Recea va avea un cuvânt important de spus. Mai e și Industria Galda. Chiar și Sănătatea Cluj e o formație solidă, dar nu știu dacă urmăresc și ei promovarea. Eu cred că va fi o luptă în 5 - Galda, Cugirul, noi, "U" Cluj și Comuna Recea".

Un fost "U"-ist, în lotul Performanței Ighiu

Performanța Ighiu are jucători care au evoluat în eșalonul secund, dar și unul care a trecut prin Liga 1. Mijlocașul Florin Hidișan (35 ani) a jucat în trecut la FC Brașov, UTA Arad, Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj.

"Avem jucători care au fost în Liga a doua. E vorba de Claudiu Oara, Florin Hidișan, Daniel Unguru, Adrian Potopea. Hidișan a trecut și prin Liga 1. În rest, sunt fotbaliști tineri, dar și jucători care au evoluat mai mulți ani în Liga a treia. Avem juniori împrumutați de la Hermannstadt, dar și copii formați de noi, pentru regula sub 19 ani. Media de vârstă a echipei e undeva la 25-26 ani", a mai spus Ursu.

În acest sezon de Liga a III-a, Ighiu le-a învins pe Gaz Metan Mediaș 2 (4-0) și Unirea Tășnad (2-0), dar a remizat cu Comuna Recea (3-3). "U" Cluj ocupă locul 9 în Seria a V-a, cu 4 puncte. Albaiulienii sunt pe 5, cu 7 puncte.

FC Universitatea Cluj - Performanța Ighiu se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, pe Cluj Arena. Întâlnirea va conta pentru etapa a cincea din Liga a III-a.

Comenteaza