“U” Jolidon începe bătălia pentru Liga Campionilor

“U” Jolidon începe bătălia pentru Liga Campionilor
Vicecampioana României trebuie să câştige turneul de calificare care începe astăzi la Cluj pentru a ajung în grupele Ligii, alături de Oltchim.

Pentru a jucat în premieră în grupele Champions League, "studentele" sunt nevoite să învingă mai întâi formaţia turcă Murat Paşa Belediyesi, iar dacă se va impune, va evolua împotriva câştigătoarei dintre Rostov Don (Rusia) şi RK Zajecar (Serbia).

Câştigătoarea turneului se va califica în Liga Campionilor, în grupa B, alături de Gyor, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica. Clujencele joacă astăzi, de la 17:20 cu echipa din Turcia, iar finala este programată duminică, de la 19:30.


"U" Jolidon a mai avut două tentative de a juca în grupele Ligii Campionilor, dar a ratat de fiecare dată calificarea. Acuma are, însă, avantajul de a juca pe terenul propriu. Anul trecut, fetele antrenate de Gheorghe Covaciu au obţinut o victorie împotriva lui RK Zajecar, scor 33-32, la turneul de calificare din Danemarca.

„Cred că oricine îşi doreşte să ajungă să facă performanţă la un nivel cît mai înalt. Este a treia noastră participare în Ligă şi sperăm să fie cu noroc, mai ales că le-am bătut pe sârboaice anul trecut şi am demonstrat că suntem capabile de rezultate mari", a spus Nicoleta Dincă, extrema stângă a formaţiei clujene.

Programul turneului de calificare

Sâmbătă:
ora 17:20 - "U" Jolidon Cluj - Murat Paşa Belediyesi (Turcia)
ora 19:30 - Rostov Don (Rusia) - RK Zajecar (Serbia)

Duminică:
ora 17:00 - finala mică
ora 19:30 - finala mare

 

Comenteaza