”U” se duelează în weekend cu satelitul Mediașului. ”Gaziștii” au unul din cele mai tinere loturi din serie

”U” se duelează în weekend cu satelitul Mediașului. ”Gaziștii” au unul din cele mai tinere loturi din serie
Universitatea Cluj va evolua pe terenul lui Gaz Metan 2, duminică, de la ora 13:00, în etapa a 11-a din Liga a III-a. Adversara ”Șepcilor roșii” are una dintre cele mai scăzute medii de vârstă din serie.

"Studenții" ocupă locul 2 în campionat, cu 20 puncte. În ultimul joc, elevii ui Adrian Falub au învins-o cu 1-0 pe Unirea Alba Iulia. "Gaziștii" sunt pe 11, având 11 puncte. Etapa trecută, trupa din Mediaș a remizat cu singura formație care a bătut-o pe "U" în acest sezon, Unirea Tășnad. 1-1 au scos "lupii negri" pe terenul sătmărenilor.

Experiență vs tinerețe

Viitoarea adversară a "Șepcilor roșii" are unul dintre cele mai tinere loturi din serie. Dacă în echipa Universității se regăsesc jucători cu experiență în Liga 1 și în cupele europene precum Tavi Abrudan (33 ani), Dorin Goga (33 ani), Valentin Lemnaru (33 ani), Gabriel Giurgiu (35 ani), Mihai Onicaș (27 ani), Călin Albuț (36 ani) sau George Florescu (33 ani), Gaz Metan 2 are mulți jucători sub 18 ani.

"Ce pot să vă spun? Va fi un derby. Întâlnim o echipă cu state vechi în prima divizie și care merită să fie din nou acolo. "U" are jucători de Liga 1, Goga, Abrudan, Florescu, Albuț. Noi suntem tineri și sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului. Ca formație satelit, suntem obligați să folosim opt juniori la fiecare meci.

Nu avem voie să introducem mai mult de trei fotbaliști peste 21 ani într-o partidă. Media noastră de vârstă e de 18 ani. Linia de apărare e sub 17 ani. Din echipele cu care am jucat, Cugirul mi se pare o echipă foarte bună", a declarat antrenorul luI Gaz Metan 2, Dumitru Solomon, pentru ZIUA de CLUJ.

"Prioritatea noastră este echipa mare"

Trupa lui Solomon nu țintește o anumită poziție în acest sezon, obiectivul principal fiind promovarea jucătorilor tineri la echipa de seniori.

"Noi nu retrogradăm, avem alt regulament ca formație satelit. La noi, obiectivul e să creștem jucători pentru echipa mare. Asta e prioritatea noastră. Nu știu dacă vom avea la meciul cu "U" și jucători de la seniori. Încă nu am vorbit cu Domn' profesor (Cristi Pustai, antrenorul echipei mari - n. red.). Jucăm cu Dinamo sâmbătă și sunt probleme și în lotul mare".

Meciul se joacă pe stadionul echipei mari

Gaz Metan 2 - Universitatea Cluj se va disputa duminică, de la ora 13:00, pe stadionul echipei de seniori a Mediașului. Arena ”lupilor negri” are o capacitate de aproape 8.000 de locuri. Cu o zi înaintea acestei confruntări, "gaziștii" lui Cristi Pustai primesc vizita lui Dinamo.

Comenteaza