”U” vs Unirea Alba Iulia, întâlnire în ”alb și negru”: ”Va fi greu, Clujul e favorita seriei”

”U” vs Unirea Alba Iulia, întâlnire în ”alb și negru”: ”Va fi greu, Clujul e favorita seriei”
Universitatea Cluj primește vizita Unirii Alba Iulia, sâmbătă, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, în etapa a 10-a din Liga a III-a.

"Studenții" vin după două rezultate bune în campionat, respectiv Cupa României. Echipa lui Adrian Falub s-a impus cu 5-0 la CS Iernut în weekendul trecut, iar apoi a învins-o cu 2-1 pe Știința Miroslava în 16-imile Cupei. "Șepcile roșii" ocupă locul 3 în Seria a V-a, cu 17 puncte, la doar două puncte de prima poziție.

Unirea Alba Iulia a scos, în schimb, un 1-1 în fața Unirii Tășnad. Nimeni alta decât formația care a produs prima înfrângere a Universității după un an de invincibilitate. Eșecul cu sătmărenii a dus și la demiterea lui Marius Popescu, cel care i-a promovat pe clujeni în Liga a III-a la finalul sezonului trecut.

Alba Iulia este în revenire de formă. Dacă în primele 4 jocuri scotea doar 4 puncte, în următoarele 4 a strâns 10. Înaintea remizei cu Tășnad, gruparea din Cetate a bifat 3 victorii la rând (1-0 cu Industria Galda, 1-0 împotriva lui CFR 2 și un 2-0 contra Unirii Dej). Ultima înfrângere a "uniriștilor" în campionat datează din runda a patra, 0-1 cu Avântul Reghin.

Deși îi consideră favoriți la promovare în acest sezon, albaiulienii își doresc un rezultat pozitiv în duelul cu "studenții".

"E un meci între două echipe de tradiție. Sper să iasă o partidă cât mai frumoasă, cu cât mai multe goluri și cel mai bun să câștige. Un egal nu ne-ar mulțumi, dar va fi greu. Întâlnim favorita seriei, iar lotul lui "U" Cluj e net superior. De când a venit Falub, s-au obținut numai rezultate bune. Avem, însă, un mic avantaj în ceea ce privește prospețimea lotului, pentru că Universitatea a evoluat și în Cupa României", a declarat președintele Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu, pentru ZIUA de CLUJ.

Așa cum anunțau și în septembrie, "uniriștii" vor să termine în primele 6, iar anul viitor să atace promovarea.

"Cred că ne putem atinge obiectivul dorit. Sunt, însă, dezamăgit că nu am reușit să câștigăm cu Tășnad, în ultima etapă. Dar sper să avem o evoluție cât mai bună pe al doilea stadion al țării, Cluj Arena. Din ce informații am, vor veni fani de-ai noștri cu mașinile personale. Dar sunt convins că galeria Clujului va fi la înălțime", a mai spus oficialul echipei din Cetate.

Cei mai experimentați jucători din lotul Unirii sunt mijlocașul Ciprian Sălagea (27 ani) și Alexandru Giurgiu (24 ani), fotbaliști formați de gruparea din Cetate. Cei doi au evoluat și în Liga 1. "Pe lângă ei, îi mai avem pe Ioan Grozav, fratele lui Gicu Grozav, și pe Alexandru Man. Ei au jucat prin Liga a II-a", spunea Dăscălescu luna trecută.

La începutul sezonului, atacantul Gicu Grozav (26 ani) a decis să se implice financiar la clubul de unde s-a lansat în fotbal. Grozav a îmbrăcat atât tricoul clubului din orașul natal, cât și al Universității Cluj.

"U" Cluj - Unirea Alba Iulia se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, pe Cluj Arena. Biletele costă 10 lei la peluză, 12 lei la Tribuna a 2-a și 40 de lei la VIP (Tribuna 1, etajul 3), în timp ce elevii, studenții și pensionarii vor plăti 1,9 lei (doar cu buletinul de identitate și carnetul de elev / student, vizat la zi, respectiv talonul de pensie). În ziua meciului, casele de bilete vor fi deschise începând cu ora 15:00.

Comenteaza