Ultimul pas către 16-imile Cupei. ”U” - Olimpia Satu Mare | Anunțul oaspeților: ”Mergem să ne calificăm mai departe”

Ultimul pas către 16-imile Cupei. ”U” - Olimpia Satu Mare | Anunțul oaspeților: ”Mergem să ne calificăm mai departe”
Universitatea Cluj primește vizita Olimpiei Satu Mare, marți, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, în turul 4 al Cupei României. Oaspeții au pus însă gând rău ”Șepcilor roșii” și anunță că vor să se califice mai departe: ”E o competiție pe care nu o neglijăm”.

"U" Cluj e pe val în Liga a III-a. Odată cu venirea lui Adrian Falub pe banca tehnică, "studenții" au înregistrat două victorii consecutive în campionat. Ardelenii au trecut de Performanța Ighiu (3-0) și de Viitorul Ghimbav (7-2). "U" ocupă a treia treaptă a podiumului în Seria a V-a, având 10 puncte.

În Cupa României, "alb-negrii" au eliminat până acum pe Voința Cetate (7-0), Viitorul Ulmeni (retrasă din competiție, n. red.) și Comuna Recea (5-1). Partida cu Olimpia devine, astfel, primordială pentru "Șepcile roșii". Învingătoarea se va califica în 16-imi, fază unde intră în competiție și cluburile din Liga 1.

Olimpia Satu Mare anunță însă că nu le va face viața ușoară elevilor lui Falub. După demiterea lui Tibor Selymes, sătmărenii l-au numit antrenor pe Zoltan Ritli (49 ani). Fostul portar a evoluat la "U" Cluj în perioada 1994-1996, fiind coleg cu actualul tehnician al "studenților", Adrian Falub. Săptămâna trecută, Olimpia și-a schimbat și președintele. Istvan Merkli i-a luat locul lui Atilla Karda.

"Nu neglijăm "U" Cluj. Are jucători de valoare, care au evoluat în Liga 1 și în cupe (europene - n. red.). Este un meci special, îmi revăd fosta echipă, foștii colegi, de aceea am și acceptat să jucăm în nocturnă. Dar vom trata jocul foarte serios, e o competiție pe care nu o neglijăm. Mergem să ne calificăm mai departe", a declarat antrenorul Olimpiei, Zoltan Ritli, pentru ZIUA de CLUJ.

Sub comanda lui Ritli, Olimpia a scos maximum de puncte în ultimele două etape. A câștigat duelurile cu UTA Arad și Pandurii Târgu-Jiu, ambele la scorul de 1-0. Sătmărenii ocupă locul 12 în eșalonul secund, cu 13 puncte.

"Nu țintim un anumit loc. Obiectivul nostru e să ne îmbunătățim jocul și să scoatem cât mai multe puncte la fiecare meci", a adăugat Ritli. "U" Cluj și Olimpia Satu Mare s-au mai întâlnit în martie, într-un amical disputat în Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu. "Studenții" s-au impus atunci cu 2-0.

"Va fi un meci frumos, mai ales că jucăm acasă, unde vom avea și aportul fanilor. Cred că ne putem califica. Îmi doresc să ajungem cât mai departe în Cupă și să jucăm cu echipele din prima ligă", declara managerul sportiv al "Șepcilor roșii", Ioan Ovidiu Sabău, săptămâna trecută.

"U" Cluj - Olimpia Satu Mare se joacă marți, de la ora 20:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza