Şumudică, pe picior de plecare: „Am greşit când am ales să vin la Cluj"

Şumudică, pe picior de plecare: „Am greşit când am ales să vin la Cluj
Marius Şumudică a anunţat public că regretă faptul că şi-a dat acordul să antreneze Universitatea, însă regulamentul nu-i lasă prea multe opţiuni: ori rămâne la Cluj, ori nu mai antrenează până în vară nici o echipă din Liga I.

Deşi lucrurile păreau a intra pe un făgaş normal la Universitatea, mai ales după instalarea lui Marius Şumudică în postul de antrenor, situaţia s-a precipitat din nou. Şumudică s-a declarat şocat de ce a găsit la Cluj, spunând că clubul are în acest moment condiţii de Liga a III-a. Antrenorul regretă că a ales să semneze cu „Şepcile roşii", mai ales că acum nu mai are dreptul să mai pregătească o echipă în Liga I. Conform regulamentului, un antrenor poate să stea pe banca a cel mult două formaţii într-un sezon, iar „Şumi" a condus deja Vasluiul.

Tehnicianul aşteaptă o discuţie lămuritoare cu cel care ar trebui să preia clubul, Călin Bultoc, proprietar al grupului de firme „Meridian Auto", alături de fratele său. Cum tranzacţia nu s-a perfectat încă şi nici nu există un termen concret când se va întâmpla asta, Şumudică spune că nu are de ales decât să meargă mai departe cu actuala echipă. Programul face ca vineri „U" să înfrunte tocmai Petrolul Ploieşti, club condus de Florian Walter. „Eu n-am cu cine să vorbesc. Domnul Gherghişan mi-a spus că ceilalţi nu au preluat încă. Cheltuiesc bani de la mine acum. Am venit să antrenez Universitatea Cluj, şi cheltuiesc bani de la mine. Este incredibil ce se întâmplă în Cluj. Stau în cameră şi mă uit la meci, ce am greşit. Am crezut în proiectul acesta. Dar ceea ce văd, nici la Divizia C nu se poate lucra. Bagajul e în maşină, cămăşile, costumul, sunt în maşină. Îmi doresc foarte mult să lucrez, dar am dat dovadă de naivitate. Din dorinţa de a lucra, faci greşeli. Urmează meciul cu Petrolul, noi mergem să jucăm cât putem de bine", a spus Şumudică. Antrenorul a vorbit şi despre condiţiile precare de la Universitatea şi a dat ca exemplu prânzul dinaintea partidei de luni, cu Rapid, când jucătorii au fost nevoiţi să mănânce peşte din cauză că clubul nu şi-a permis să plătească o masă mai consistentă. „Nici la divizia C nu sunt condiţii de astea. Ne-am dus la un hotel înainte de meci şi nu aveam ce să mâncăm. Nu aveau carne să ne dea. Ne-au dau peşte, dar ne-am chinuit să-l dezosăm", a spus Şumudică la Digisport.

Regulamentul stabilit de către Federaţia Română de Fotbal, şi adoptat de LPF, stipulează că un antrenor nu are dreptul să pregătească decât două echipe din acelaşi eşalon în cadrul unui sezon competiţional. Cum „Şumi" a stat deja pe banca Vasluiului în această stagiune, în acest moment nu mai are decât două variante: rămâne la „U" sau demisionează şi aşteaptă o ofertă din străinătate.

Altfel, actele de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni la FC „U" SA nu au fost semnate nici ieri. Între-timp, la Cluj au apărut zvonuri conform cărora Călin Bultoc s-ar fi întâlnit, în secret, cu Emil Boc, în biroul edilului de la Primăria Cluj-Napoca. Informaţia, dezvăluită de site-ul stiridesport.ro, nu a fost confirmată oficial de către nici una dintre părţile implicate. Cert e că Bultoc era aşteptat la meciul cu Rapid, de luni seara, dar n-a mai ajuns, el anulându-şi în ultimul moment biletul pentru cursa aeriană programată să aterizeze la Cluj în jurul orei 18:25.

Angajaţii de la club reclamă neplata salariilor

Într-un drept la replică trimis pe adresa redacţiei şi asumat de către angajaţii FC Universitatea Cluj SA, aceştia anunţă că până azi nu şi-au încasat drepturile salariale restante de mai multe luni. „Până azi, 13.11.2012, la ora 12, nici un angajat al clubului nu şi-a primit drepturile salariale afirmate în articolul dvs. Având în vedere scopul informării corecte a opiniei publice vă rugăm să ne publicaţi poziţia colectivului nostru", se arată în comunicatul semnat "angajaţii SC FC Universitatea Cluj SA. Clubul are în acest moment restanţe pe ultimele patru luni la salariile către angajaţi şi jucători.

 

Etichete
Comenteaza